Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop'tan Yeni Anayasa Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, ''Partiler işi ciddi tutar, sıkı çalışır ve vaktinde ödevlerini yaparlarsa aralık ayına kadar yeni anayasa yetişir'' dedi.

Şentop, AK Parti Tekirdağ Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yıllardır siyasetin mevcut yatağına oturamadığını ancak 28 Şubat sürecinden sonra AK Parti ile enkazdan çıkarak dünyanın sayılı devletleri arasına girdiğini söyledi.

Türkiye siyasetinin uzun yıllar darbelerle boğuştuğunu belirten Şentop, ''28 Şubat hareketi çaresizlikten yapıldı. Daha önce Türkiye'ye darbe yaşatanlar 28 şubat'ta da aynı şeyi yapmak istediler fakat Türkiye bu gerçeği gördü. Bu yüzden teşebbüs aşamasında kaldı. Türkiye ve dünya bu sürecin darbe ile sonuçlanmasına müsaade etmedi'' diye konuştu.

Şentop, CHP'nin varlık sebebinin AK Parti'ye muhalif olmaktan geçtiğini anlatarak, anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi partisine mensup kişilerin güvenini sağlayamadığını öne sürdü.

Şentop, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni anayasa çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, ''Türkiye, yerel seçim sürecine giriyor. Bu süreçte, anayasa çalışmalarının görüşülmesi mümkün değil. Bu anayasayı en geç şubat ayında bitirmek zorundayız, aksi halde anayasa yapılamaz'' şeklinde konuştu.

''Yeni anayasa ile ilgili 45 civarında madde yazıldı'' diyen Şentop, ''Üçte birinden fazla madde yazıldı. Bu da 'yarıya yakını bitmiş' demek oluyor. Partiler işi ciddi tutar, sıkı çalışır ve vaktinde ödevlerini yaparlarsa aralık ayına kadar yeni anayasa yetişir'' ifadelerini kullandı.

-''Anayasa çalışmalarını CHP sekteye uğratıyor-''

Şentop, Türkiye'de gündemin sık değiştiğini kaydederek, anayasanın dahi bir yıl gündemde tutulmasının zor olduğunu belirterek, ''Anayasa, hiçbir zaman gündemden düşmez. Buradaki gecikmenin nedeni CHP'nin hazırlıkları tamamlayamamasından kaynaklanıyor. Geçen hafta ve önceki haftalarda toplantılarımız bu sebepten ertelendi'' diye belirtti.

Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile parti yöneticileri, feshedilen HAS Parti'den AK Parti'ye geçenlere rozet taktı.

Kaynak: AA