Hizbullah, Lübnan Meclis Başkanı Berri ve Lübnan Müftüsü Kabbane Saldırıyı Kınadı

Hizbullah, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve Lübnan Müftüsü Reşid Kabbani, Beyrut'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, ''Beyrut'un Eşrefiye bölgesinde, temiz canların ölümüyle sonuçlanan ve ülke güvenliğinin hedef alındığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' denildi.

Açıklamada, Lübnan güvenlik birimlerinin vakit kaybetmeden olayın faillerini bulması çağrısı yapıldı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'de yayımladığı bildiriyle saldırıyı kınadı.

Berri, ''Kurban Bayramı'na yaklaştığımız bu günlerde patlamanın meydana gelmesi, olayın faillerinin içindeki suçun derinliğini gözler önüne seriyor'' dedi.

Suçlamalar yapmak yerine faillerin ortaya çıkması için olayın yargıya havale edilmesi gerektiğini vurgulayan Berri, saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa diledi.

Lübnan Müftüsü Reşid Kabbani ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, masum insanların canlarına kasteden, vatandaşların mallarına, müesseselere zarar veren ''Barbarca'' saldırıyı kınadığını belirtti.

Saldırının Lübnan'da beklenen ''Büyük fitne'' bağlamında değerlendirdiğine değinen Kabbani, saldırının Lübnan'ın bugünü ve geleceği için panik yarattığını ifade etti.

Kabbani, Lübnan için ''Şer'' isteyenlerin hedeflerine ulaşamayacaklarını dile getirerek, Allah'ın masum insanların canlarına, mallarına zarar verenleri cezalandıracağını vurguladı.

Hükümetten caddelerdeki gözetimin artırılmasını talep eden Kabbani, halkta endişe uyandıran bu olayın arkasında bulunanların yakalanmasını istedi.

Muhabir: Hamza Tekin - Vesim Seyfeddin / Ayşe Sümeyra Aydoğdu

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA