Çalışkan Öğrenciler Ücretsiz Dershaneye Gönderiliyor

Kırşehir’de 2010 yılında eğitim ve öğretim görmek isteyen öğrencileri dershaneye göndererek hayallerine kavuşturan Çalışkan Öğrencilere Destek Projesi (ÇÖDEP) başarı ile uygulanıyor.

Çalışkan Öğrenciler Ücretsiz Dershaneye Gönderiliyor
Proje kapsamında, bu yıl 93 öğrenci farklı dershanelere gönderildi.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve başkanlığını Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden’in eşi Yeşim Erden’in yaptığı 'Çalışkan Öğrencilere Destek Projesi'nin değerlendirme toplantısı yapıldı. Başarılı olduğu halde maddi yetersizlikler nedeniyle dershaneye gidemeyenleri kapsayan projede, öğrencilerin, yapılan SBS ve LYS sınavlarında büyük başarı elde ettikleri açıklandı.

Projenin bir değerlendirmesini, proje başkanı Yeşim Erden, 2010-2011 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlatılan ÇÖDEP'in Haziran ayı itibari ile sona erdiğini söyledi. Erden, bu proje kapsamında 93 öğrencinin, 14 farklı dershaneye gönderildiğini bildirdi. Yeşim Erden, “Öğrencilerin devam ve başarı grafikleri sürekli olarak izlenmiş ve bununla ilgili olarak okullardan proje kapsamındaki öğrencilerinin gelişim raporları istenmiştir. Bu öğrenciler, gerek okullarındaki dersleri gerekse dershanelerdeki sınavlarda aldıkları puanlar ile dikkati çeken öğrencilerdir. Belirlenen bu öğrenciler, ekonomik durumlarına göre değerlendirmeye tabi tutulmuş ve düşük gelir düzeyli olan öğrenciler tespit edilmiştir. Öğrenciler, kendi istekleri ve eldeki imkanlar doğrultusunda Eylül 2010 tarihinden itibaren dershanelere yerleştirilmiştir. Bir yıllık dershane eğitiminden sonra bu öğrencilerin durumu tekrar incelenmiş ve ortaya umut verici sonuçların çıktığı görülmüştür. 2010-2011 eğitim öğretim yılında 12 erkek, 16 kız, toplam 28 8. sınıf öğrencisi dershanelere gönderilmiştir.” dedi.

Değerlendirme toplantısı, öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve aileleriyle yapılan görüşmenin ardından sona erdi.