Destici: Genelkurmay Milli Savunma Bakanlığı’na Bağlanmalı

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, askeri vesayet rejiminin tamamen kaldırılması için Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması çalışmasından geri adım atılmaması gerektiği söyledi.

Destici: Genelkurmay Milli Savunma Bakanlığı’na Bağlanmalı

Destici, partisinin Denizli İl binasında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi. Yüksek Askeri Şura`da (YAŞ) yaşananların milletin başarısı olduğunu ifade eden Destici, referandumda irade ortaya konulmasa bu sürecin yaşanmayacağını savundu. Yeni anayasa çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirten Destici, “Vesayet rejimi tamamen kaldırılmalıdır. Genelkurmay Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanmalıdır. Bundan geri adım atılmamalıdır. Çünkü millet böyle istemektedir.” dedi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör olayına da değinen Destici, terör örgütünün 27 yıldır aynı yöntemlerle, aynı yerden finansını sağladığını vurgulayarak, “27 yıldır bu eylemleri önceden bildirecek bir istihbarat örgütü kurulamadı. 27 yıldır yanaşık düzen eğitimi almış çocuklarımızla PKK ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Bütün bu yapılanların 27 yıldır bize getirdiği sonuç terörün azarak devam etmesi. Terörü yok edecek önlemlerin gerçek anlamada alındığını görmüyoruz. Bürokrasisiyle siyasetçisinden hep şu sözleri duyuyoruz. `Terörle mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.` Ben bizzat Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüm. İlgili bakanlara da söyledim. Artık terörle mücadele aynı azim ve kararlılıkla sürmesin. Çünkü aynı azim ve kararlılıkla sürmesi demek terörün de sürmesi anlamına geliyor. Artık bu azim ve kararlılık değişsin. Artık bu konsept değişin. Bıçak kemiğe dayanmış vaziyette.” diye konuştu.

Türkiye`deki bazı belediyelerin terör örgütüne kaynak aktardığını öne süren Destici, “Bunu da herkes biliyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde haraç toplanarak terör örgütüne gönderiliyor. Avrupa`da da baskı ve şiddetle haraç toplanıyor. Uyuşturucu ve kaçakçılık devam ediyor. Seçim öncesi BDP destekli bağımsız adaylar kamuoyuna farklı şekilde sunuldu. Bu bağımsızları televizyonlarda öyle bir gösterdiler ki sanki bunlar demokrasi havarisi, insan haklarını savunuyorlar. Hâlbuki hepsi PKK`nın siyasi uzantıları, eli kanlı terör örgütü üyeleri. Bunların geçmişi dağdakilerden farklı değil ki. Öyle bir sundular millete ama şehit cenazeleri gelince göremiyoruz bunları.`` şeklinde konuştu.