Ufukder Eğitim, Kültür ve Sosyal Seviyenin Yükselmesini Sağlıyor

Manisa’da açtığı okuma salonlarıyla maddi imkansızlıklar yüzünden dershaneye gidemeyen öğrencilere kurs imkanı sağlayan Ufuk Eğitim Derneği (UFUKDER), ramazanda da öğrencilere, velilerine ve ihtiyaç sahiplerine iftar veriyor.

Ufukder Eğitim, Kültür ve Sosyal Seviyenin Yükselmesini Sağlıyor
Ayrıca ramazan boyunca gıda paketi yardımı da yapıyor. UFUKDER, faaliyetleriyle eğitim, kültür ve sosyal seviyenin yükselmesini sağlıyor, fırsat eşitliğine katkıda bulunuyor.

Dernek, Gazi Hacı Nusrettin Kara Okuma Salonu’nda verdiği iftar yemeğinde, Manisa`da görevli basın mensuplarını biraraya getirdi. UFUKDER Başkanı Mehmet Songur, il merkezindeki çeşitli mahallelerde dokuz okuma salonları bulunduğunu söyledi. Maddi imkansızlır sebebiyle dershaneye gidemeyen ilköğretim öğrencilerine buralarda kurs imkanı sağladıklarının altını çizen Songur, 2010 ve 2011 SBS’lerde, bu öğrencilerin başarısının geçmiş yıllara göre arttığını vurguladı. Mehmet Songur, “Önceki yıllarda puanı 400’ün altında olan öğrencilerin, okuma salonuna devam ettikten sonra 60 puan artışla 400’ün üzerine taşımayı başardığı görüldü.” dedi.

Eğitimin yanında, okuma salonlarına devam eden öğrenci ve aileleriyle ilgili sosyal ve kültürel faaliyetler de yürüttüklerini dile getiren UFUKDER Başkanı, okuma salonlarının bulunduğu mahallelerdeki ihtiyaç sahibi ailelere giyecek, gıda ve kırtasiye yardımı yapıldığını ifade etti. Ramazan münasebetiyle yine buralarda ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilerin ailelerine gıda paketi dağıttıklarını belirten Songur, “Salonlarımız bünyesindeki öğrencilere, velilerine ve ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerine iftar yaptırıyoruz. Ramazan bitinceye kadar gıda paketi yardımlarımız ve iftar programlarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.