Novotny: Eurobond için tartışmak erken

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Ewald Nowotny, eurobond için tartışmanın erken olduğunu bildirdi.

Novotny: Eurobond için tartışmak erken
Nowotny Avusturya'da yayımlanan ekonomi dergisi Wirtschaftsblatt'a yaptığı açıklamada, Avro Bölgesi'nde ortak tahvil satışı konusunun tartışılabileceğini ancak öncelikle 21 Temmuzda Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde alınan kararları uygulamaya odaklanmanın elzem olduğunu vurguladı.

İkinci bir resesyona ihtimal vermediğini ancak küresel ekonominin yeniden daralacağını öngördüğünü ifade eden Nowotny, enflasyonu endişe verici bir konu olarak görmediğini dile getirdi.

Nowotny, ''Kişisel olarak daha çok başka bir sürece girmekten endişe duyuyorum'' diyerek, uzun bir süre Japonya'da olduğu gibi düşük büyüme ve düşük enflasyon sürecine girilmesinden kaygılandığına dikkati çekti.

İtalya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Nowotny, İtalya'nın üretim yeteneği bulunması nedeniyle Yunanistan'la kıyaslanamayacağını kaydetti.

Nowotny, ayrıca, faiz dışı fazla, sanayi altyapısı ve tasarruf programı dikkate alındığında da İtalya'nın Yunanistan'la karşılaştırılamayacağını ifade ederek, ülkenin yapısal sorunlarını düzeltmesi ve piyasaların güvenini kazanması için zamana ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.