Kale Araştırma Ve Geliştirme Merkezi‘nin Temeli Atıldı

Çanakkale‘nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Grubu‘nun çağdaş ve modern yönünü oluşturacak çalışmaların yapılmasının hedeflendiği "Kale Araştırma ve Geliştirme Merkezi"nin (KALE ARGEM) temeli törenle atıldı.

10 milyon TL‘ye mal olacak Ar-Ge merkezinin Kale Grubu Çan Yerleşkesi‘nde yer alacağını beliren yetkililer, binanın 5 bin 100 metrekarelik bir alan üzerine son teknoloji kullanılarak inşa edileceğini ifade ederek, "Tesis, Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) birimi ve workshop olmak üzere entegre iki kısımdan meydana gelecek. Yaklaşık 80-100 uzman- mühendisin çalışacağı bu birimde, Yapı Grubu, Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirerek şirket misyon ve vizyonunun oluşmasını sağlayacak çalışmaların yapılmasını

sağlayacak. Ayrıca KALE ARGEM‘in seramik sektöründe Ar-Ge merkezi olarak tescil edilmesi için başvuruda bulunulacak" dedi.

Temel atma törenine Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Teknik Kimya Başkanı Osman Okyay, eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya milletvekili Vecdi Gönül, Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, eski Başbakanlardan Yıldırım Aktuna, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Kale Grubu yöneticileri katıldı. Törenin ardından, Kale Sinter Fabrikası‘nın kibrit fırınının da açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA