Kobiler Desteklenecekanadolu “Bakk”La Büyüyecek

Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları’ (BAKK) programı kapsamında mikro işletmeler 25 bin, KOBİ’ler 500 bin Avro’ya kadar destek alabilecek.

Türkiye’deki bölgesel gelişmişlik farkını azaltmak amacıyla ekonominin lokomotifi olan mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen ‘Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları’ (BAKK) programı başlatıldı.

Avrupa Yatırım Bankası Grubu‘nun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu ile yakın işbirliği içinde geliştirdiği BAKK programından faydalanacak hedef kitle Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerinde bulunan 43 ilde faaliyet gösteren KOBİ ve mikro işletmeleri kapsıyor.

BAKK NEDİR?

BAKK, Avrupa Yatırım Bankası Grubu tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Komisyonu ve Türkiye Delegasyonu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yakın işbirliği içinde geliştirilen bir programdır. Program Mayıs 2010 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Avrupa Yatırım Fonu arasında imzalanan anlaşmaı ile uygulamaya konmuştur.

BAKK’IN HEDEF BÖLGESİ 43 İLİ KAPSIYOR.

TR-A1Erzurum, Erzincan, Bayburt

TR-A2Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan

TR-B1Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli

TR-B2Van, Muş, Bitlis, Hakkari

TR-C1Gaziantep, Adıyaman, Kilis

TR-C2Şanlıurfa, Diyarbakır

TR-C3Mardin, Batman, Şırnak, Siirt

TR-63Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye

TR-72Kayseri, Sivas, Yozgat

TR-82Kastamonu, Çankırı, Sinop

TR-83Samsun, Tokat, Çorum, Amasya

TR-90Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane

Kaynak: İHA