Çelik: Başbakan, Hesaplaşma İsteyen Bahçeli’Ye Beyaz Sayfa Açarak Cevap Verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye beyaz sayfa açarak cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye beyaz sayfa açarak cevap verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan’ın kendisine, “Biz madem ki helalleşmeden söz ediyoruz. Hesaplaşma zamanı değil. Biz beyaz bir sayfa açıyoruz ve bu böyledir. Onun için bugün itibariyle o davalar geri çekiliyor.”dediğini aktardı.

Hüseyin Çelik, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik tahkir tezyif anlamına gelebilecek, kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtığını belirtti.

    Çelik, "Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Bahçeli’ye ve Sayın Namık Kemal Zeybek’e davalar açtı. Şimdi Sayın Başbakanımız bu balkon konuşmasındaki helalleşmenin yine hayata geçirilmiş ve somut bir yansıması olarak, bu davalarından sarfınazar ediyor, yani davasını geri alıyor." dedi.

    Başbakan Erdoğan‘ın şikayetini geri aldığını, açtığı tazminat davalarını veya diğer türlü davalarını kesinlikle geri çektiğini kaydetti.

    "Başbakan Erdoğan‘ın Taraf Gazetesi yazarı Ahmet Altan hakkındaki davadan da vazgeçiyor?" yönündeki soruya ise Çelik, "Onlarla ilgili olarak, Sayın Başbakan o davalardan da sarfınazar ediyor. Bu da niçin yapılıyor? Şu anda bizim şiarımız şudur: Galipken zalim olmayacaksınız, mağlupken mazlum olmayacaksınız. Allah’a şükürler olsun biz bugüne kadar hiç mağlup olmadık yani siyasi kadro olarak iktidara geldiğimiz ilk günden beri hiçbir zaman mağlup olmadık. Ama siz galip olduğunuz zaman ve güçlü olduğunuz zaman güçlü iken aslında bu tür adımlar atarsanız bu da daha anlamlıdır bence. Dolayısıyla şu anda diğer siyasi partiler karşısında veyahut da şu veya bu şekilde bize zaman zaman saldırmış, hakarete varan kişilik haklarını zedeleyen bazı açıklamalarda bulunmuş bazı ifadeler kullanmış olan köşe yazarlarıyla ilgili olarak da Sayın Başbakan böyle bir süreci başlatıyor. Bu aslında bir temiz sayfa açmaktır, bir beyaz sayfa açmaktır. Şimdi balkon konuşması balkonda kalmıyor.” dedi.

    “BİZ TENKİTE SONUNA KADAR TAHAMMÜL EDECEĞİZ, EDİYORUZ.”

Ülkeyi yöneten bir lider olarak ve sadece Türkiye’de değil, dünyada saygınlığı olan bir insan olarak aslında dava açmak en tabi hakkı olduğunu ifade eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü ben zaman hep söyledik dedim ki, iktidar kimsenin şamar oğlanı değildir. Sayın Başbakanın, bakanlarımızın devlet adamlığı hassasiyeti. Bizim iktidar olarak sorumluluğumuz ve o sorumluluk içerisinde hareket etmemiz zaman zaman herkesin nazını cuzunu çekmemiz, alttan almamız, hazımlı olmamız bizim zaafımız olarak birileri tarafından yorumlanmamalıdır. Bu asla bir zaaf meselesi değildir. Çünkü dediğim gibi bu serzenişler olabilir. Zaman zaman çok sevdiğimiz bazı gazeteci arkadaşlarında bize sitemleri var. Eleştiriyorlar eleştirsinler Abdulkadir Bey. En şiddetli eleştirilere biz açığız. Yani sonuç itibariyle Mevlana’nın bir sözü var diyor ki, iyi bir dostu olanın aynaya ihtiyacı yoktur. Dostlar bizim yüzümüze ayna tutsun. Aynadaki görüntümüz bizi asla rahatsız etmez. Ama bu ayna tümsek ayna, çukur ayna olmasın, fuar aynası olmasın. Yani insanları şekilden şekle dönüştüren ayna olmasın. Biz tenkite sonuna kadar tahammül edeceğiz, ediyoruz.” diye konuştu.

    "HESAPLAŞMA ZAMANI DEĞİL, BEYAZ SAYFA AÇTIK"

    Hakaret olmadıktan sonra, tahkir, tezyif olmadıktan sonra, kişilik haklarına saldırı olmadıktan sonra kesinlikle biz tenkite var olduklarına işaret eden Çelik, şunları söyledi: “Bir şey daha söyleyeyim son olarak, bakın siz bu tip şeylere muhatap olduğunuz zaman bu sizin şahsınızla sınırlı değil. Sayın Erdoğan, 21.3 milyon insanın oyunu almış olan bir insandır. Bu kitlenin de onurunu ayaklar altına almamalısınız, onların hissiyatına, duygularına da tercüman olmak zorundasınız. Dolayısıyla birileri size gece gündüz hakaret edecek birisi sizin dilinizi koparmaktan, birisi sizin dişinizi sökmekten söz edecek. Hatta daha ileriye gidecek çok daha galiz, küfür anlamına gelebilecek sözler söyleyecek ama siz ona karşılık vermeyeceksiniz. Dediğim gibi, bu bir zaaf değil. Sayın Başbakan bana göre, hakikaten dün konuştuğumuzda çok büyük bir olgunluk örneği gösterdi. Bizatihi kendisi bizleri çağırdı dedi ki, arkadaşlar biz madem ki helalleşmeden söz ediyoruz. Hesaplaşma zamanı değil. Biz dedi beyaz bir sayfa açıyoruz ve bu böyledir dedi. Onun için bugün itibariyle o davalar geri çekiliyor.”

“KÜFÜRLÜ YAZILARI DIŞARIDA BIRAKTI”

“Yani siyasi parti liderlerine açılan davalar ve gazetecilere açılan davalar geri çekiliyor.” Yönündeki hatırlatmaya ise Çelik, şu şekilde cevap verdi: “Yalnız gazeteciler derken Sayın Başbakanın şahsını, ailesini hedef alan ve çok galiz küfürlerin yer aldığı, çok çirkin iftiraların yer aldığı bazı kitaplar var. Bunlar zaten bunların sanıklarının önemli bir kısmı şu veya bu davadan yargılanıyorlar. Onlar bunun istisnasıdır. Ama bir köşe yazarı, kullandığı bir cümlede ileri gitmişse hakikaten bizim zorumuza giden, kişilik haklarına saldırı olarak yorumladığımız bazı ifadeler kullanmışsa bu ve benzeri şeylerden dolayı açılan davalardan Sayın Başbakan sarfınazar ediyor.”