Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanından Vali Öztürk’E Ziyaret…

Kültürel, sosyal ve ticari ilişkiler kurmak amacıyla, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın daveti üzerine Erzurum’a gelen Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Rıza Nuvin ve berberindeki 3 kişilik heyet Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanından Vali Öztürk’E Ziyaret…
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Rıza Nuvin, iki dost ve kardeş ülkenin ilişkilerinin günden güne gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkanı Nuvin: “Geçtiğimiz günlerde Tebriz Valisi’nin Erzurum’u ziyareti, bu hafta da benim ziyaretim ilişkilerin gelişmesinin göstergesidir. Tabii bizde sizlerin şehrimizi ziyaret etmenizi bekliyoruz. Malumunuz, Doğu Azerbaycan vilayeti büyük bir ticari ilimizdir. Ekonomik potansiyeli, hastaneleri ve üniversiteleri ile büyük bir şehrimizdir. Tebriz, Doğu Azerbaycan’ın yüzük taşı gibidir. Halkımızın selamlarını, saygılarını sunmaktan gurur duyuyorum” dedi.

VALİ ÖZTÜRK: “BURASI SİZİN EVİNİZ, ÖYLE KABUL EDİN“

Tebriz başta olmak üzere İran İslam Cumhuriyeti ile son dönemlerde geliştirilen ilişkilerin önemli olduğunu söyleyen Vali Sebahattin Öztürk ise, bundan yüz yıl öncesine kadar, İpekyolu üzerinde bulunan Tebriz’le Erzurum’un son derece yakın ilişkileri olan iki şehir olduğunu söyledi. Son yıllarda bu ilişkilerin biraz daha azaldığına dikkat çeken Vali Öztürk, bunun canlandırılmaması için hiçbir sebep bulunmadığını söyledi. Vali Öztürk: “Biz istiyoruz ki ülkemiz ve özellikle bu bölgemiz İran’la sıkı ilişki içerisinde bulunsun. Bizim burada bir kale kapımız var adı Tebrizkapı, köylerimiz var Tebrizcik isminde. Türkçe aksanı da Azericeye çok benzer. Kültürel olarak çok yakınız. Çok daha iyi şeyler yapmamız için yeni fırsatlar var. Mevlana der ki: ‘Dünde ne varsa dünde kaldı cancığazım, bugün yeni bir gün yeni şeyler söylemek lazım.’ Havayolu’nun Tebriz’den Erzurum’a gelmesi sözkonusu, bu konuşuluyor, inşallah olacak. Kış turizmi için Tebrizli ve İranlı kardeşlerimizi şehrimize bekliyoruz. Burası sizin eviniz, öyle kabul edin. Erzurum size çok yakın” diye konuştu.

Kaynak: İHA