Osmaniye Fem Dersanesi Öğrencileri Gökmen İle Moral Buldu

Osmaniye Fem ve Anafen Dershaneleri Sonsuz Nur ödül töreni ve şarkıcı Gökmen konseri ile öğrencilerine ve velilerine sınav stresi attırdı.

Osmaniye Fem ve Anafen Dershaneleri Sonsuz Nur ödül töreni ve şarkıcı Gökmen konseri ile öğrencilerine ve velilerine sınav stresi attırdı.

Osmaniye 7 Ocak stadyumunda gerçekleşen törene AK Parti Milletvekili adayları Yrd. Doç. Dr. Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal, İl Milli Eğitim Müdürü Sait Çalışkan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fem Dershaneleri Osmaniye Genel Müdürü Yalçın Şener, 1994 Işık Dershanesi olarak eğitim öğretim hayatına başlayan dershanelerinin, 2004’de ilköğretim öğrencilerine yönelik Anafen, 2008 yılında ise üniversiteye hazırlık olarak Fem ismi alarak ulusal bir eğitim ağına katıldığını belirtti.

Fem ve Anafen dershaneleri olarak bugüne kadar Osmaniye de eğitim öğretime üstün katkılar yaptıklarını anlatan Şener, “Bir çok gencimizi en seçkin liselere ve üniversitelere yerleştirdik. Ülkesini seven, çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma adapte olabilen, yaşamın her alanında eğitimde, sporda, sanatta, kültürde, teknolojide, insan haklarına saygılı, insanı insan olduğu için seven, heyecanlı, hoş görülü, artist, disiplinli, dürüst bir öğrenci yetiştirmede eğitimin öncüsü olmuştur.” dedi.

Dershanelerinin prensiplerinden, kalitesinden, modern eğitim öğretim anlayışından hiçbir şey kaybetmeden sadece Osmaniye’de değil Türkiye içinde eğitim öğretim çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Şener, öğrencilerde başarının motiveden geçtiğine inandıklarını ve zaman zaman sosyal içerikli programlar düzenlediklerini belirtti.

Haziran ayının sınav ayı olduğuna da değinerek öğrenci velilerine de seslenen Şener, “Bu ay içerisinde Anafen ve Fem öğrencilerimiz sınava girecekler, siz değerli öğrenci velilerimizden bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada öğrencilerinizden yardımlarınızı, desteklerinizi esirgememenizi temenni ediyorum.” diye konuştu.

Programa Gökmen konseri ile devam edilirken, gökmen seslendirdiği birbirinden güzel parçalar ile dinleyenleri coşturdu. Konser arasında Sonsuz Nur ödül törenine geçildi. Anafen, Fem ve öğrenci velileri olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada birincilere laptop, ikincilere notebook, üçüncülere ise cep telefonu hediye edildi. Öğrenci velilerinde Sevim Söylemez, Anafen öğrencilerinde Muhammet Ali Çaki, Fem öğrencilerinde ise Esat Başpınar 1’inci oldular. Geri kalan 59 kişiye de çeşitli ödüller verildi.

Programda ödül töreninden sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili adayı Suat Önal, bir milletin kalkına bilmesinin, muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi için sağlıklı, iyi eğitimli ve inançlı nesillerin yetişmesi gerektiğini vurguladı.

Durdu Mehmet Kastal ise, kendisinin yurt dışına çok gidip geldiğini ve orada bir çok ülkeyi ziyaret ettiğini belirterek, “Yurt dışında 140 ülkede Türk bayrağını dalgalandıran ve yabancılara Türkçeyi öğreten, Türkçe marşlar söyleten arkadaşlarınıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu ekipte büyük emeği olan, bu ekibin ve Türkiye’nin öderine selam ediyorum.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Sait Çalışkan da konuşmasında Üstat Necip Fazıl‘ın ölüm yıl dönümüne dikkat çekerek, “Üstat, ‘insan, bu su misali kıvrım kıvrım akarya. Bir yanda akan benim öbür yanda Sakarya” derken Sakarya’dan bahsettiği konu istikbalde gelecek, bu milletin davasını yüklenecek insanlardı. Bugün al bayrağımızı dünyanın her tarafına diken bu altın neslin kahramanlarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.