Bakan Günay, Torbalı‘nın Beş Önemli Problemine Çözüm Müjdesi Verdi

Torbalı Ticaret Odası (TTO)’nın davetlisi olarak Metropolis Otel’de sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlarla biraraya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilçenin çözüm bekleyen beş önemli meselesiyle ilgili müjde verdi.

Bakan Günay, Torbalı‘nın Beş Önemli Problemine Çözüm Müjdesi Verdi
Torbalı Ticaret Odası (TTO)’nın davetlisi olarak Metropolis Otel’de sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlarla biraraya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilçenin çözüm bekleyen beş önemli meselesiyle ilgili müjde verdi. Bunlar arasında 150 yataklı bölge hastanesinin kapasitesinin 250’ye çıkarılması, Metropolis’in ören yeri kapsamına alınması, Yazıbaşı Sanayi Bölgesi’ndeki imar probleminin çözüme kavuşturulması, İzmir‘deki hızlı trenin 18 ay içinde Torbalı’ya kadar uzatılması, Taşkesik’e kurulacak çöp tesisine ÇED raporu verilmemesi gibi öncelikli konular yer aldı.

Kahvaltılı toplantıya Bakan Günay’ın yanısıra AK Parti İzmir milletvekili adayları İlknur Denizli ve Maksut Karaosman, İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, TTO Başkanı Behçet Çınar, TTO Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun katılımlı toplantıda ilk konuşmayı Çınar yaptı. Torbalı’yı tanıtıp sıkıntılarını dile getirerek, “Torbalı, sanayisi ve tarımı ile olduğu kadar turizmiyle de zengin bir ilçe. Köylerde yapılacak butik otellerle yerli ve yabancı turistlerin gelmesi sağlanabilir.” dedi.

TTO Meclis Başkanı Olgun ise ilçenin ihtiyaçlarını tek tek dile getirerek, “Artık Torbalılıların başı ne zaman sıkışsa, kapısını çalacakları bakanı var. İlçemizde şu anda yüzde 5 işsizlik bulunuyor. Bakanlık, Yazıbaşı’ndaki imar ve mesleki eğitim problemlerini çözerse huzurunuzda söz veriyorum, 200 fabrika kurulacak. İş ve aş sıkıntısı halledilecek.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Günay’a, toplam 20 problemi içeren, “Torbalı’nın Sorunları ve Çözüm Önerileri”, “Metrpolis Ören Yeri Kapsamına Alınsın” ve “Katı Atık Bertaraf Tesisi” başlıklı üç dosya sunuldu. İlçeyi kalkındıracak yatırımlar yapılacağını müjdeleyen Ertuğrul Günay da şunları söyledi: “Öncelikle 22 Mayıs günü Metropolis’i gezeceğim ve ören yeri kapsamına alınmasını sağlayacağım. Torbalı’daki bütün tescilli tarihî binaların restorasyonunu yapmaya hazırız. Bu yerler ekonomiye can verecek. Ayrıca Metropolis’in kazı başkanını Dokuz Eylül Üniversitesi’ne aldırmak için girişimde bulunacağım. Bu mümkün değilse başka çareler geliştireceğiz. Çevre ve Orman Bakanı kardeşim Veysel Eroğlu çöpün Torbalı’ya gelmesine ‘hayır’ dediyse, ben iki misli ‘hayır‘ derim. Yazıbaşı’ndaki imar sorununu inceleyeceğim ve yatırımın önünü açtıracağız. İzmir’de bir ayda aldığım iş talebini, İstanbul’da dört yılda alamadım. İşsizliğe çare olacak yatırımların arkasındayız. 150 yataklı devlet hastanesini, kapasitesini 250’ye çıkarıp bölge hastanesi yapacağız. Hızlı trenin 18 ayda Torbalı’ya uzatılmasını sağlayacağız.”

Toplantının sonunda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakan Günay’a sıkıntılarını aktardı.

KÜLTÜR SARAYI’NI BAKAN TAMAMLAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra programında olmamasına rağmen bir sürpriz yaparak, Torbalı Belediyesi tarafından Gazi Çamlığı içindeki tarihî hipodrom binasında açılan “Dev Sanat Buluşması” adlı resim ve heykel sergisini gezdi. Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kaya‘nın eşlik ettiği Günay, Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından karşılandı. Aynı yerde belediye tarafından inşaatı devam ettirilen kültür merkezi hakkında Başkan Uygur ve geçen yerel seçimde AK Parti belediye başkan adayı olan Kaya’dan bilgi alan Bakan Günay, destek sözü verdi: “Bu alanda bizim de bir katkımız olsun. Kültür merkezi inşaatı bir an önce tamamlansın diye yardım sözü veriyorum. Belediye Başkanı bana gerekli evrakları göndersin, hemen işlemlere başlayalım.”

Destek sözünden dolayı çok memnun olduklarını belirten Uygur da gerekli evrakları pazartesi günü hazırlayıp bakanlığa göndereceklerini söyledi. İnşaatı kendi kaynaklarıyla tamamlayabilecek güçte olduklarını ancak böyle bir yardım talebini de geri çevirmeyeceklerini vurgulayan Uygur, “Sayın Bakan, inşaatı tamamlamak için kaynak aktaracağını ifade etti. Bunu geri çevirmemiz söz konusu olamaz. Biz de buraya harcayacağımız parayla Torbalı’ya başka yatırımlar yaparız.” diye konuştu.