Mhp’Yi Sarsan Görüntüleri Yükleyen Farklı Ülkücülük: İstifalar Gecikmesin

MHP Genel Başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile iki kadının uygunsuz vaziyette görüldüğü videoları internete yükleyen ‘http://farkliulkuculuk.livejournal.com’ sitesi Bahçeli ve MHP yönetimine istifa çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile iki kadının uygunsuz vaziyette görüldüğü videoları internete yükleyen ‘https://farkliulkuculuk.livejournal.com’ sitesi Bahçeli ve MHP yönetimine istifa çağrısında bulundu.

İnternet sitesinde videolarla birlikte şu notlar düşüldüğü görüldü: Şanlı milletimizin sahip olduğu milli ve manevi değerlerden güç alarak yola çıkan milliyetçi hareketimiz, birlik ve dirliğimizi koruma uğrunda çok büyük bedeller ödemiştir. Ancak, çilelerle dolu 40 küsur yılın sonunda baraj hesabı yapacak duruma düşürülmüş olmamız, bu mücadeleye gönül veren herkesi derinden üzmektedir. Mücadelemizin hüsrana doğru sürüklenişinin ardında iki ana sorun yatmaktadır. Bunlardan biri, tabanın ve tabanın sesi olan kimselerin karar mekanizmalarından uzak tutulması ve dikkate alınmamasıdır. Diğeri ise, partimizin üst yönetiminde liyakatsizlerin ve ahlaksızların baş tacı edilmeleri ve bunların en kritik görevleri tekellerine almalarıdır. Bu sorunları çözmeden gireceğimiz seçimin kaybedilmesiyle, devletin kurum ve kurallarının yeniden şekilleneceği bir dönemde ülkücüler söz sahibi olamayacaktır. Ancak Meclis’e tekrar girecek olan mevcut liyakatsiz ve ahlaksız üst yöneticilerin partinin ve hareketin karar mekanizmalarını kilitlemeleri, iyi niyetli bütün gayretlerin önünü tıkamaları ve bu şekilde MHP’nin sahip olduğu misyonu zamanla terk etmesi, bundan çok daha riskli bir durumdur. Başlamış olan bu menfur sürecin devamı halinde, mücadelemizin geleceği telafi edilemez şekilde büsbütün kararacak ve milletin sinesinden tamamen silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalınacaktır.” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: Kiminin geçmişi ülkümüze yabancı siyasi cereyanlarda kayıtlı, (Varsa) mücadele geçmişini menfaat karşılığında satılığa çıkarmış, partiyi ve hareketi babasının malı gibi gören, gece hayatının ahlaksızlığı içinde boğulmuş, içeride ihale dışarıda mafyacılık kovalayan, manevi değerlerimize yabancı ve saygısız, hayâ perdeleri sonuna kadar yırtık, muhafazakâr ülkücü tabandan kopmuş, kendi milletini hakir gören, şahsi ikbal ve menfaat peşinde koşan, hareketimizin ezeli düşmanlarıyla aynı safa geçmiş olan kişilerin ve anlayışların, ülkücüler ve ülkücülükle uzaktan yakından hiçbir ilgileri olamaz. Mücadelemizin temeli olan kutlu davamızın daha fazla rencide olmaması, kendilerinin yerine liyakatli, ahlaklı ve sorumluluk sahibi ülkücülerin yükselmesi, partinin ve hareketin hak ettiği konuma gelebilmesi için, iktidara gelmemizi engellemek maksadıyla görevlendirildiklerine artık kesin kanaat getirdiğimiz Bahçeli ve ekibini, tepeden tırnağa kadar tüm yönetim olarak derhal, ama derhal istifaya çağırıyoruz.”

Sitede şu ifadelere dikkat çekiyor: İstifalarını geciktirmeleri halinde meydana gelecek gelişmelerin sorumluluk ve vebalinin kendilerine ait olduğunu hatırlatıyoruz. Asil Türk milleti ve milliyetçileri, önümüzdeki dönemde partinin ve hareketin bu ihanet şebekesinden kurtulduğunu görecek, bunların yozlaşmış anlayış ve davranışlarından uzak farklı ülkücülüğü ve farklı ülkücüleri tanıyacak ve yapılacak bir erken seçimde tek başına iktidar olmuş ülkücü bir hükümete kavuşacaktır. Anlayışları gibi sayıları da dar olan bu kadronun dışından gelen tüm eleştiri ve tekliflere kapalı olan parti yönetimi, maalesef bize başka çıkar yol bırakmadı. Konuşma ve görüntüler, iddialarımızın ispatı ve haklı isyanımızın gerekçesidir. İstemeden hazırlamak zorunda kaldığımız bu utanç videolarını milletimizin ve dava arkadaşlarımızın ibretli nazarlarına arz ediyoruz.” Görüntüler bu siteler aracılığıyla internet sitelerine indirildi, “https://farkliulkuculuk.wordpress.com, https://farkliulkuculuk.blog.com, https://farkliulkuculuk.blogspot.com, https://www.myspace.com/farkliulkuculuk/blog/”