Balıkesir‘deki Listelerden Ak Parti Memnun, Muhalefet Şaşkın

Partiler, milletvekili genel seçimi için aday listelerini YSK‘ya bildirdi.

Partiler, milletvekili genel seçimi için aday listelerini YSK‘ya bildirdi. Listelerde ismini göremeyen çok sayıda aday adayı şaşkınlık yaşadı. Balıkesir‘de AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı listeden memnun kaldığını söylerken CHP ve MHP il başkanları ise daha farklı olması gerektiğini savundu. İlk sıralarda gösterilen bazı adaylar süprizle karşılaştıklarını, bazıları ise bekledikleri sonuç olduğunu söyledi.

Balıkesir‘in sekiz milletvekili kontenjanı AK Parti 5, CHP 2, MHP 1 şeklinde dağılmış durumda. AK Parti‘den Ahmet Edip Uğur, İsmail Özgün, Cemal Öztaylan, Ali Osman Sali ve Ayşe Akbaş, CHP‘den Hüseyin Pazarcı ve Ergün Aydoğan, MHP‘de Ahmet Duran Bulut şu anda Meclis‘te görev yapıyor. Dün açıklanan listelerde AK Parti‘de ilk sırada Genel Başkan Yardımcısı Uğur, ikinci sırada Bandırma bölgesinden Cemal Öztaylan yer aldı. Özgün ve Sali aday adaylığı için başvurmazken Akbaş listeye alınmadı. İçişleri Bakanı Bakanı Beşir Atalay‘ın danışmanı Neşat Kırcalı, Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mustafa Kalınoğlu, merhum Alparslan Türkeş‘in eski koruması Hüseyin Yurdakul, işadamı Erhan Ortaköylü ve gazeteci Sadullah Özcan da liste dışı kaldı.

CHP‘de ise mevcut vekiller Pazarcı ve Aydoğan listede yer bulamadı. Liste dışı kalan Parti Meclisi (PM) Üyesi Pazarcı‘nın, başka bir ilden aday gösterilmesi bekleniyordu. CHP‘den milletvekili aday adaylığını açıklayan ve görevinden istifa eden Balıkesir Barosu eski Başkanı Muzaffer Mavuk, söz verdikleri gibi seçimde çalışacaklarını kaydetti. Merkezden aday olmamasını eleştiren Mavuk, "Listede merkezden adayların başlarda olmaması Balıkesirlileri üzdü ama elimizden geleni yapacağız. Beklediğimiz bir liste değil ama küskünlük yok." dedi.

MHP‘de, geçen günlerde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkındaki konuşmasıyla dikkat çeken mevcut milletvekili Ahmet Duran Bulut, listenin ilk sırasında kendisine yer buldu.

Sürpriz yaşamadıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Poyrazlı, listelerde yer alan 69 aday adayının tamamının kendileri için birbirinden değerli olduğunu kaydetti. Genel merkezin bu kadar kişi arasından zor bir seçim yaparak listeleri belirlediğini ifade eden Poyrazlı, "Memleketimiz için hayırlı olsun. Açıklanan liste, benim için büyük sürpriz olmadı. İlk beşin içinde ve yedi ile sekizinci sıralarda bayanların yer alacağını tahmin ediyorduk. İsmi olmayanların küseceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Sıtkı Gider ise listede merkezden aday olmamasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Gider, "Balıkesir‘de 48 adaydan sadece sekizi belirlenerek listeye girdi. İl başkanı olarak tüm adaylarımıza saygı duyuyoruz. Vatanadaşların, belirlenen bu isimlere sahip çıkması gerekir. Sıralamada bir kontejan ve iki de İvrindi‘den adayımız vardı. Merkez adına aday adayı arkadaşlarımızın listenin başlarında yer almaması bizleri üzdü. Bu durumun partide küskünlük yaratacağına inanmıyorum, daha çok birleştirici olur. Birinci parti olmak için dört milletvekili çıkarmak zorundayız." dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran da listelerde sürpriz yaşamadıklarını belirterek, "Herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Beklenen bir listeydi, herhangi bir şekilde küskünlük yaratacağına inanmıyorum ancak bölgesel liste yapılabilirdi. Daha ön plandaki kişiler alınabilirdi. Genel merkezimiz böyle uygun görmüş, artık var gücümüzle çalışıp genel seçimden iyi sonuç alacağız." diye konuştu.

CHP‘nin Balıkesir 1. sıra adayı Namık Havutça ise listenin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. İlk sırada yer almayı beklemediğini kaydeden Havutça, "Aday listesinde 1. sırada gösterilmek benim için sürpriz oldu. Liste başı olmamda, Balıkesir genelindeki anketlerde birinci çıkmamın etkisi olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Güney Marmara olarak telaffuz edilsem de ben tüm Balıkesir‘in adayıyım. İl Genel Meclisi‘nde CHP grup sözcüsü olduğumdan, 19 ilçenin sorunlarına hâkimim. Görevimi lâyıkıyla yapacağımı düşünüyorum." dedi.

AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- A. Edip Uğur (Merkez)- Genel Başkan Yardımcısı

2- Cemal Öztaylan (Bandırma)- Eski Bandırma Belediye Başkanı

3- Tülay Pabuçcu (Merkez)- Eczacı

4- Ali Aydınlıoğlu (Edremit)- Öğretmen, eski milletvekili

5- Mehmet Akif Okur (Merkez)- Emekli öğretmen, eski İl Genel Meclisi Başkanı

6- Emin Karatan (Gönen)- Müteanhit

7- Ekrem Yavaş (Sındırgı)- Öğretmen, eski Sındırgı Belediye Başkanı

8- Hilal Demirözer (Merkez)- Sigortacı

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Namık Havutça (Bandırma) - Avukat

2- Ayşe Nedret Akova (Burhaniye) - Avukat

3- Haluk Ahmet Gümüş (Bigadiç) - İşletmeci

4- Ahmet Akın (Gönen) - Sanayici

5- Hasan İşgüzar (Merkez)- Öğretim üyesi

6- Hüsnü Erol (Ayvalık)- Mali müşavir

7- İrfan Barış (Merkez) - Emekli

8- Ömür Mustafa Boyuer (Merkez) - Mühendis

MHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Ahmet Duran Bulut (Gömeç) - Eğitimci

2. Rafet Çetinel (Merkez) - Mühendis

3. Ahmet Keskin (Merkez) - Bilim Uzmanı

4. Ruşen Aşkın Akçay (Merkez) - Avukat

5. Kemal Girgin (Ayvalık)- Öğretmen

6. Zakir Yılmaz (Merkez) - İşadamı

7. Yılmaz Uçak (Bandırma)- Öğretim görevlisi

8. Uğur Söğüt (Merkez)- Emekli astsubay