Düzce Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Açıldı

Düzce Üniversitesi‘ne bağlı olarak kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) düzenlenen törenle açıldı.

Düzce Üniversitesi Teknoloji ve Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan TEKMER ve KOSGEB arasında imzalanan protokol imza töreni, konferans salonunda yapıldı. Protokol imza töreni ve TEKMER açılış törenine KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ömer Pak, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Ercan ve Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Rektör Şerifoğlu, 5 yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek "Düzce Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler içinde yer alıyor. Gelişimini hem halk hem de sanayici desteği ile hızla devam ettiriyor. Bütçe açısından çok iyi durumdayız. Bütçeye karşı gerçekleşme oranlarımız ise yaklaşık yüzde 96 civarında. Öğrenci sayımız gün geçtikçe artıyor. Akademik personel sayımızda arttı. Fakat idari personel konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Buna rağmen çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan ise, Düzce‘ye ve Üniversiteye müjdeli haberler vererek "Düzce‘ye ilk kez geldik ama boş gelmedik. Biz üniversitelere heyecanımızla el uzatıyoruz. Onlar da bize aynı heyecanla geri dönüyor. Uzaktan Düzce Üniversitesi‘nin gelişimini takip ediyorduk. Birebir görünce ne kadar hızlı geliştiğini anladık. Benim Düzce‘ye bir haberim olacak. Burada bulunan KOSGEB Sinerji Noktası‘nı müdürlük yapacağız. Ayrıca Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulan TEKMER‘e de personel desteği sağlayacağız" dedi.

KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ömer Pak, KOSGEB destek programları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan arasında protokol imza töreni gerçekleşti.

Konferans salonunda düzenlenen programın ardından Teknoloji ve Teknik Eğitim Fakültesi‘nde kurulan TEKMER‘in açılış töreni gerçekleşti. Rektör Yardımcısı ve Teknoloji ve Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ercan, binayı gezdirerek bilgiler verdi. KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan, ofislerin boş durmaması için personel desteği sağlayacakları sözünü tekrarladı. Program sonunda KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan ve KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ömer Pak‘a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Kaynak: İHA