Ufuk-Der‘İn Okuma Salonları Fakir Öğrencilerin Dershanesi Oldu

Ufuk Okuma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Ufuk-Der)‘nin, Manisa’nın kenar mahallelerinde kurduğu dokuz okuma salonu, maddi sebeple dershaneye gidemeyen öğrencilere hizmet veriyor.

Ufuk Okuma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Ufuk-Der)‘nin, Manisa’nın kenar mahallelerinde kurduğu dokuz okuma salonu, maddi sebeple dershaneye gidemeyen öğrencilere hizmet veriyor. Gazetecilerle birlikte hayırseverlerin yaptırdığı Nurlupınar Altıntaş, Karaağaçlı beldesi ve Hafsa Sultan Mahallesi‘ndeki Gazi okuma salonlarını gezen Ufuk-Der Başkanı Mehmet Songur, eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek amacıyla çok önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Nurlupınar, Horozköy, Barbaros, Fatih ve Ege gibi kenar mahallelerde okuma salonları açarak, maddi durumu yetersiz öğrencilere ve diğer vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Songur, “Eğitimde fırsat eşitsizliğinden kaynaklanan sıkıntıları gidermek amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla böyle bir hizmet yapıyoruz. Kenar mahallelerdeki öğrenciler ,dershane parası vermek bir yana, şehir merkezine gidecek dolmuş parası dahi bulamıyor. Ücretsiz okuma salonlarımız, bu anlamda Manisa’da büyük bir boşluğu doldurdu.” dedi. Okuma salonlarının, aynen bir dershane gibi işlediğini vurgulayan Ufuk-Der Başkanı Songur, “Milli Eğitim müfredatına uygun olarak 6, 7 ve 8. sınıflara Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce dersleri veriliyor. 20 kişilik sınıflarda 40 öğretmenle birlikte bine yakın öğrenci bu kurslara geliyor. Mahallelerdeki okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız da kurslardan faydalanıyor. Bu konularda Halk Eğitim Merkezi‘ye işbirliği yapıyoruz. Yakın bir zamanda, evrinde ders çalışma ortamı bulamayan öğrenciler için okuma salonlarımızı akşamları da açık tutacağız.” şeklinde konuştu. Mehmet Songur, faaliyetlerinde Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teşvik ve desteğini gördüklerini de belirterek teşekkür etti.

Karaağaçlı‘da Belediye Başkanı Sadık Ataklı’nın destekleriyle örnek bir okuma salonu açtıklarını belirten Songur, hizmetlerin arttırılarak sürdürülebilmesi ve daha fazla öğrenciye fayda sağlanması için hayırseverlerden destek istedi. Nurlupınar’daki Altıntaş Okuma Salonu’nun arsasının şehit babası Bekir Altıntaş tarafından bağışlandığını, binanın da Fahrettin Er tarafından yapıldığını kaydeden Songur, “Muradiye’de bir hayırsever de arsa bağışladı. Yeni okuma salonları için hayırsever işadamlarımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

Öte yandan okuma salonlarında Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan okuma yazma kurslarını tamamlayanlara sertifikaları, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel tarafından törenle verildi. Törene kursa devam eden öğrencilerle okuma yazma kursuna giden yetişkinler de katıldı.