Ak Parti Erzincan Teşkilatı’Nda Temayül Heyecanı

12 Haziran‘da yapılacak seçimler öncesinde AK Parti Erzincan Teşkilatı, temayül yoklaması için sandığa gitti. Yapılan temayül yoklamasından Burhan Çakır 290 oyla birinci sırada çıktı. AK Parti’nin tüzüğü gereği mevcut Milletvekilleri Binali Yıldırım ve Sebahattin Karakelle temayüle dahil edilmedi.

AK Parti Erzincan Teşkilatında kayıtlı bin 118 delegeden sadece 655 delege sandık başına giderek temayüle katıldı. 290 kişinin desteğini alan Burhan Çakır temayül yoklamasından birinci çıkarken, 266 kişinin oyunu alan Nedim Küçüker ise ikinci çıktı.

Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy, İl, İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Başkanları ve Belde teşkilatları ile delegeler katıldı.

Temayül yoklaması sabah saat 10.00‘da başladı. 6 sandıkta toplam bin 118 kişi sandık başına giderken, 655 delege oy kullandı. Temayül yoklamasının açılış konuşmasını İl Başkanı Salih Eğinlioğlu yaptı. Tüm aday adaylarına başarılar dileyen İl Başkanı Eğinlioğlu, “AK Parti Genel Merkezimizin 19–20 Mart Türkiye genelinde düzenlediği temayül yoklaması tüm hızıyla sürüyor. Bu günde Erzincan da temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz. Ben burada ki insanları göreceksiniz. Bu temayül yoklamasında huzurlu bir şekilde gerçekleştireceğiz. Demokratik bir ortamda bu görevimizi yapacağız. Aday adaylarımız da hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Bu yarışta hepsine başarılar diliyorum. Bu aile içerisinde ki yarış güzel bir çerçeve içerisinde olacak. Bildiğiniz gibi bu yarışın sonunda iki tane isim çıkmış olacak. Bu yarıştan kimin ismi çıkarsa çıksın kazanan Erzincan olacak. Ama tüm aday adaylarımızın el ele vererek 2011 genel seçimlerine giderken birlikte çalışacaklarına inanıyorum. Bu çok önemli bir seçim bizim bu seçimde birlikte beraber çalışmamız lazım. Bu seçimlerde el ele vererek bu seçimlerden de yine tek parti olarak hep beraber bu zaferi kutlayacağız. Ben bugünü bayram olarak görüyorum. Günümüz, temayülümüz hayırlı olsun” dedi. Temayül yoklamasında seçim başkanlığı görevini yürüten Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, yaptığı konuşmasında seçimin nasıl yapılacağını, geçerli ve geçersiz oyların nasıl belirleneceği hakkında delegelere bilgi verdi. Hedeflerinin Erzincan’da 2–0 yapmak olduğunu vurgulayan Kavaz, bu noktada Partinin her kademesinden insana büyük görevler düştüğüne dikkat çekti. Kavaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bir aile toplantısı yapıyoruz. Bu toplantıda amacımız Türkiye’ ye hizmette yarış. Türkiye ye hizmeti 70 yıla bedel 7 yılda hizmet götüren bir kadronun içinde yer almanın iftiharı, onuru ve gururu içinde bulunuyoruz. Türkiye de hiçbir siyasi harekete nasip olmayan bir başarı ile her zaman hizmetlerini geliştirdi. Türkiye ye daha güzel hizmet nasıl yapılır düşüncesiyle bugün de burada toplanmış bulunmaktayız. Bugün de hizmet kervanına yeni isimler katmak hizmet kervanını daha da güçlendirmek için yeni bir seçim sürecinde milletimizle birlikte geleceği daha nazır hale getirecek, daha güçlü bir Türkiye için bir seçim sürecine de girmiş olacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından temayül yoklamasına geçildi. Akşam saat 16.00‘da biten oylamanın ardından sayıma geçildi.

Erzincan’da düzenlene temayül yoklamasına AK Partinin tüzüğü gereği mevcut Milletvekilleri Binali Yıldırım ve Sebahattin Karakelle katılmazken, Bin 118 kayıtlı delegeden 655’inin sandık başına gittiği temayülde Burhan Çakır 290, Nedim Küçüker 266, Orhan Bulut ve Aydın Alptekin 222, Talip Kaban 139, Rafet Yazıcı 60, Sinan Kartal 32, Vehbi Yurt 30, İlhan Açıksöz ise 20 oy aldı.

Kaynak: İHA