İzmir Kuş Cenneti'nde Bisiklet ve Yürüyüş Parkuru Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kuş Cenneti`nde bulunan 20 kilometrelik güzergâhı, doğal malzemelerle yenileyerek bisiklet ve yürüyüş parkuru haline getirdi.

Parkur, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından açıldı. Açılış törenine CHP Genel Başkan yardımcıları Nihat Matkap ve Atilla Emek, İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, çok sayıda ilçe belediye başkanı ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, "Şu anda özgürlükleri elinden alınmış, iddianameleri hazırlanmadan yedi aydır tutuklu bulunan arkadaşlarımızın, tıpkı buradaki kuşlar gibi bir an evvel özgür olup uçmasını diliyorum. Burası 200`ü aşkın kuş türünün konakladığı, bir kısmının ürediği, bir kısmının yaşamının bir evresini sürdürdüğü, bir kısmının da hiç ayrılmadığı çok büyük bir sulak alan. Eskiden ördek avlamaya gelenlerin mekanıydı. Artık İzmir Kuş Cenneti`nin her tarafı ister bisikletle ister akülü araçlarla gezilebilecek. Turizmin hizmetine sunuyoruz." dedi. Törende Çiğli Kaymakamı Mustafa Ay, Belediye Başkanı Metin Solak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de birer konuşma yaptı.