Kazakistan'ın 20. Yaşına Konserli Kutlama

Nogay Türkleri Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Kazakistan Nogay Türkleri Derneği, Kazakistan’ın bağımsızlığını kazanmasının 20’nci yıldönümü sebebiyle ortaklaşa konser düzenledi.

Kazakistan'ın 20. Yaşına Konserli Kutlama

Konser, Yenimahalle Belediyesi 50’nci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Konsere Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Başar Bal, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran, Ahmet Yesevi Üniversitesi yönetimi, Nogay Türkleri Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği Genel Başkanı Celalettin Erbay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konser öncesi bir konuşma yapan Bakan Vekili Başar Bal, “Kazakistan’ın bağımsızlığının 20’nci yıldönümünde bu güzide toplulukla bir arada olmak beni onurlandırdı. Yenimahalle Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız. 20’nci yıldönümünüz kutlu olsun.” dedi.
Dernek Başkanı Erbay ise kendilerine bu imkanı sağlayan Yenimahalle Belediyesi`ne teşekkür etti. Bal teşekkür plaketini Sayıştay Başkan Yardımcısı Başaran’ın elinden aldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Sanat Topluluğu, konserde birbirinden güzel gösteriler ile göz doldurdu. Ardından Nogay Sanatçı Aslanbek Sultanbekov, sevilen halk türkülerini seslendirdi. Sanatçı, çok sevilen Dombra isimli şarkısını, konserin sonunda istek üzerine ikinci kez seslendirdi. Salonu dolduran kalabalık, Sultanbekov’un şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.