Baruthane Mevkiinde Kurulan Radar Hız Kontrolü Sistemi Kazaları Önledi

Samsun’un İlkadım ilçesi Baruthane mevkiinde kurulan plaka tanıma ve radar hız kontrolü sistemi, trafik kazalarının azalmasını sağladı.

Baruthane Mevkiinde Kurulan Radar Hız Kontrolü Sistemi Kazaları Önledi

Kent Güvenliği Yönetimi Sistemi (KGYS) kapsamında, Samsun’un ana giriş çıkış yol bağlantılarına mobese kameraları yerleştirilirken, Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda, özellikle çok sayıda kazanın meydana geldiği İlkadım ilçesi Baruthane mevkii Atatürk Bulvarı üzerinde kazaların önlenmesi için üst geçide plaka tanıma ve radarla hız kontrolü sistemi yerleştirildi.

Bu sistemle, hız limitleri otomobil türü araçlar için 70 kilometre; minibüs, kamyonet, otobüs, kamyon ve diğer araçlar için 50 kilometre hız sınırı konuldu. Test aşaması tamamlanan sistemde, belirtilen hız limitleri üzerinde seyreden araçlar durdurulmadan, tescil plakalarına göre trafik idari para cezası uygulanmaya başlandığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan emniyet yetkilileri, ilk kurulduğu günden itibaren bölgede seyreden araçların hızlarının düştüğü ve trafik kazalarında büyük oranda azalma olduğunu açıkladı.