Nato-gürcistan Komisyon Toplantısı Tiflis`te Gerçekleştirildi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan`a reformların uygulanması konusunda her zaman destek vereceklerini belirtti.

Gürcistan`ın başkenti Tiflis`te düzenlenen ve NOTO Genel Sekreteri Rasmussen`in de katıldığı NATO-Gürcistan komisyon toplantısında, Gürcistan`daki demokratik gelişmeler, ifade özgürlüğü, yolsuzluklarla mücadele konuları ele aldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rasmussen, "Reformların uygulanmasında Gürcistan`a destek vermeye devam edeceğiz. NATO zirvesinde Gürcistan ile ilgili alınan kararımız geçerlidir. Bükreş zirvesinden bu yana Gürcistan birçok reformlar gerçekleştirdi ve büyük bir mesafe kat etti. Gürcistan`ın yapması gereken birçok reform çalışması var ve Gürcistan`a destek için buradayız. Reformlar Gürcistan`ın üyelik bileti olacak" dedi.

Gürcü halkının çoğunluğunun NATO`ya olumlu baktığını vurgulayan Gürcistan Başbakanı Nika Gilauri ise, "Hedeflere ulaşmak için ülkede bir dizi reformlar gerçekleştiriliyor ve bu gelişmeler devam edecek. Birçok alanda başarılı reformlar gerçekleştirdik ancak hala tamamlanamayan reformlar var. Ülkemizde işsizlik ve ekonomik sorunlar var fakat makroekonomik açıdan bakıldığında ülkemiz ekonomisi sağlam ülkelerden biri olarak gösterilebilir" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA