Kefken'de Defne ve Meşe Palamudu Tohumu Toplandı

Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu, Kandıra Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kandıra TEMA Vakfı`nın işbirliğiyle, `Tohumdan Fidana Projesi` kapsamında Kefken`de defne ve meşe palamudu tohumu toplandı.

Kefken'de Defne ve Meşe Palamudu Tohumu Toplandı

Gıdadan sağlığa kadar geniş bir yelpazede kullanım alanı bulan odun dışı orman ürünlerinin ihracatı her geçen gün artması sebebiyle talepler karşılanamıyor. Bu ürünlerin sürdürülebilirliğinin korunabilmesi ve verimliliklerinin artırılabilmesi için bakım ve rehabilitasyon çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda Kandıra ilçesinin Kefken bölgesinde defne ve meşe palamudu tohumu toplandı. Toplanan tohumlar Kandıra Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Kandıra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr Yusuf Bayraktutan, öğrencilerin de etkinliğe katılmasından memnun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bayraktutan, “Defne ve meşe palamudunun pazar potansiyeli çok yüksek, ancak mevcut üretim bu talepleri karşılamada yetersiz kalıyor. Gerekli teşviklerin sağlanması ile üretim geliştirilebilir.” dedi.