'Şerefsizler ülkeyi bölmek için depremi bile kullanıyor'

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı, Habertürk spikeri Duygu Canbaş'ın Van depremi gafını, "Bazıları bu dil sürçmesini ya da ifade bozukluğunu büyütüyor" diye savundu. Altaylı, twitter'daki yorumlara da ateş püskürdü.

'Şerefsizler ülkeyi bölmek için depremi bile kullanıyor'
Habertürk spikeri Duygu Canbaş'ın canlı yayındaki tepki çeken "Her ne kadar Van'da olsa da acımız büyük" gafına tepkiler büyürken Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı kişisel bloğundan Canbaş'ı savundu. Altaylı, twitter'daki yorumlara da, "Şerefsizler ülkeyi bölmek için depremi bile kullanıyor" diye ateş püskürdü.

İşte Fatih Altaylı'nın o yazısı:



Duygu Canbaş


Sevgili okurlar

Habertürk TV'de spiker Duygu Canbaş'ın ağzından çıkan sözler ne yazık ki, maksadını aştı ama bazıları bu dil sürçmesini ya da ifade bozukluğunu büyütüyor.
Söyledikleri kabul edilebilir gibi değil ama söylediği, söylemek istediği değildi. Eminim.
"Deprem Van'da oldu ama hepimizi sarstı. Hepimiz yıkıldık" demek isterken, belki canlı yayın yorgunluğu, belki dil sürçmesi, olmadık bir cümle kurdu.
Adı Habertürk olan herhangi bir yayın organında, böyle bir cümle, bazılarınca yüklenmek istenen anlamda asla kullanılmaz, kullanılamaz.
Habertürk'ün böyle bir fikri olmaz, böyle bir zikri olmaz.
Nasıl olabilir ki, ben Vanlıyım.
10 yılı aşkın ekran tecrübesine rağmen, böyle bir dil sürçmesinin kurbanı olan Duygu Canbaş'ın yaptığı hatayı, büyütmemek, farklı anlamlar yüklememek gerekir.

Twitter


Bazı gözü dönmüş ilkel düşünce sahiplerinin twitter üzerinden Türkiye'yi bölme oyunlarına lütfen kulak asmayın.
Twitter aşağılık fikirlerin yayılma alanı olmasın.
Van'da enkaz altında hep birlikteyiz. Acımız bizi bölmesin, bütünleştirsin.
Şerefsizler ülkeyi bölmek için depremi bile kullanıyor.
Şerefsizliğin etnisitesi olmuyor

------------------------------------------------------------------------------------------------------

DUYGU CANBAŞ'TAN AÇIKLAMA: Habertürk her ekibiyle, en alttan en üste kadar, hiçbir şekilde ayrımcılıkla yakından uzaktan ilgisi olmayan, kardeşliğin her şeyden önce olduğunu bilen bir kurumdur.