Adana'da '1. Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' tamamlandı

Adana'da '1. Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' tamamlandı. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamınd

Adana'da '1. Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' tamamlandı. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında '1. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' gerçekleştirildi.

Adana Valisi İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın Atatürk Parkı'nda birlikte verdiği startla başlayan yarışta, sopurcular kıyasıya mücadele etti. Atatürk Caddesi, Uğur Mumcu Meydanı, Ziyapaşa Bulvarı, Küçük Saat, Büyük Saat, Tarihi Taş Köprü'yü takiben Adnan Menderes Bulvarı'ndan koşan sporcuların bazıları fenalaştı.

Merkez Park'ta son bulan 21 kilometrelik yarı maratonda erkekler kategorisinde 1.06.47'lik derecesi ile Murat Ertaş birinci, 1.08.35'lik derecesi ile Ahmet Bektaş ikinci, 1.08.51'lik derecesi ile Mehmet Ali Aktaş üçüncü oldu.

Yarı maraton bayanlar kategorisinde ise 1.20.49'luk derecesi ile Bahar Doğan birinci, 1.22.39'luk derecesi ile Narin Kahraman ikinci, 1.28.00 ile Tuğba Merve Çavdar üçüncü oldu.Halk koşusu birincisi ise Hamdi Kaya isimli Beden Eğitim Öğretmenliği sınavına hazırlanan öğrenci kazandı.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yarı maratona 296 sporcunun katıldığını belirterek halk koşusunda ise 400 vatandaşın yer aldığını kaydetti. Katılımcıların koşu güzergahında Adana'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansına sahip olduklarının altını çizen Hadi, yarışmanın gelecek yıl uluslararası hale getirileceğini ifade etti.

Toplam 10 bin 700 TL ödülün dağıtıldığı yarı maratonda dereceye girenlere ödülleri Vali Atış, Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile diğer yetkililer tarafından verildi.