Blaır'in peşini Protestocular Bırakmıyor Londra

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, protestolar nedeniyle bugün yapacağı kitap tanıtım gününü de iptal etti.

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, protestolar nedeniyle bugün yapacağı kitap tanıtım gününü de iptal etti.
Blair'in geçen hafta piyasaya çıkan "A Journey (Bir Yolculuk)" adlı anı kitabı tartışmalara neden oluyor. Savaş karşıtları ve bazı siyasi partiler, Blair'i ve özellikle Irak savaşı dönemindeki politikalarını protesto etmek için, eski Başbakanın imza günü ve tanıtım yapacağı yerlerde toplanılması için çağrılarda bulunuyor.
İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezinde bir kitabevinde bugün yapacağı imza gününü iptal eden Blair, yine bugün Londra'daki Tate Modern Müzesinde yapılacak kitap tanıtımını da iptal etti. Savaş karşıtları müzenin önünde protesto eylemi yapmayı planlıyordu.
"Savaşı Durdurun Koalisyonu" adlı savaş karşıtı gruptan Lindsey German ise, "Blair'in tanıtım gününü iptal etmesinin, kendileri için bir zafer olduğunu ve bunun Blair'in korkarak, kaçtığını gösterdiğini" söyledi.
İngiltere'nin eski Başbakanı, geçen haftasonu İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlediği imza gününde, savaş karşıtları tarafından protesto edilmişti. Protestocular Blair'e ayakkabı ve yumurta fırlatmıştı.
Tony Blair, İngiltere'de 1 Eylülde piyasaya çıkan kitabında, 1997-2007 yılları arasında başbakan olduğu dönemle ilgili anılarını anlatıyor.

08.09.2010 14:06:22