AK Parti İl Başkanı Yalçın, referandumu sosyal demokratlara anlattı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mudanya ilçesine bağlı Zeytinbağı Beldesi'nden sosyal demokrat vatandaşlara seslendi. Yalçın, "Nüfusumuzun yüz

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mudanya ilçesine bağlı Zeytinbağı Beldesi'nden sosyal demokrat vatandaşlara seslendi. Yalçın, "Nüfusumuzun yüzde 70'ini oluşturan dezavantajlı kesimlere, pozitif ayrıcalık tanıyan bu anayasaya 'evet' diyeceğinize inanıyorum." dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı ve Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından Mudanya'nın Zeytinbağı Beldesi Meydanında bir toplantı düzenledi. Referandumda oylanacak anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi veren Yalçın, sosyal demokratlara 'evet' oyu kullanmaları için çağrıda bulundu. Yalçın, "Buradan sosyal demokrat kardeşlerime sesleniyorum. Nüfusumuzun yüzde 70'ini kapsayan kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, gazilerimizin, şehit dul ve yetimlerimizin dezavantajlı durumdan avantajlı duruma geçmelerini sağlayacak pozitif ayrımcılığı getiren bu anayasaya 'evet' diyeceklerine inanıyorum" dedi. Sosyal demokratların, fişlenme ayıbına razı olmayacaklarını belirten Yalçın, "Ötekileştirmeyi ve sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasını vicdanlarının kabul etmeyeceğini de biliyorum. Bazı kurumların yargı denetimine tabi olmamasını içlerine sindiremezler." diye konuştu.

Sosyal demokrat vatandaşlarımızın oldukça aydın insanlar olduklarını ifade eden Yalçın, "Demokratikleşmemiz için bu anayasa paketinin onaylanması lazım. Demokrasimiz geliştikçe Türkiye dünyada bir yıldız gibi parlayacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Avrupa tipi, gerçek bir sosyal demokrat partiye ihtiyacı olduğunu kaydeden Yalçın, "Sosyal demokrat partiler yüzünü vatandaşa döner ama Türkiye'de sosyal demokrat olduğunu iddia edenler yüzünü devlete dönmüş durumdalar. Senin vatandaşı koruman, onu desteklemen lazım. Devletin korunmaya ihtiyacı yok, devlet zaten güçlü. Amaç bireyi güçlendirmek olmalı. Birey güçlenince toplum kalkınır." dedi.