Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar:

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, referandum sürecinde CHP'nin Türkiye'de ve Trabzon'da büyük bir demokrasi ve samimiyet sınavı verdiğini ancak bu sınavda sınıfta kalmak üzere olduğunu söyledi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, referandum sürecinde CHP'nin Türkiye'de ve Trabzon'da büyük bir demokrasi ve samimiyet sınavı verdiğini ancak bu sınavda sınıfta kalmak üzere olduğunu söyledi.
CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen'in Trabzon'da yaptığı açıklamaları değerlendiren Dr. Günnar, "Referandum sürecinde CHP Türkiye'de ve Trabzon'da büyük bir demokrasi ve samimiyet sınavı veriyor, ancak üzülerek görüyoruz ki, CHP bu sınavda sınıfta kalmak üzeredir" dedi.
CHP'li Sayın Onur Öymen'in Trabzon'da başörtüsü için yasaya gerek yok, biz zamanı gelince uzmanlardan görüş alıp bunu tartışacağız şeklinde bir beyanda bulunduğunu hatırlatan Günnar, şöyle konuştu: "Ancak bakıyoruz ki; AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin uzlaşması ve mutabakatıyla, üstelik de 411 milletvekilinin oyu ile Meclis'ten geçen eğitimin önündeki engelleri kaldıran düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesine taşıyan aynı CHP yani bugün olduğu gibi hayır diyerek, Türkiye'nin önünü tıkayan ve bu sorunun
çözümsüz bırakan aynı CHP. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tavrı başından sonuna kadar tutarsızlıklarla doludur. Geçen seçim öncesi de CHP çarşaf açılımı adıyla bu konuyu seçim malzemesi yapmaya kalkıştı ancak aynı seçim döneminde çarşaflı kadınların CHP mitinginde nasıl bir muameleye maruz kaldığına da tanık olduk."
KILIÇDAROĞLU TUTARSIZ
Son günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da bu konuyu istismar etmeye çalıştığını kaydeden İl Başkanı Günnar, şunları söyledi: "Son olarak, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu bu konuyu istismar etmeye kalkıştı. Başörtüsü sorununu çözeceklerini söyledi. Ancak pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da bir gün sonra çark ederek, böyle bir şey söylemediğini başörtüsü takan kızlarımızın vazgeçmeleri gibi tuhaf bir öneride bulundu. Sayın Başbakanımızın 'başörtüsünde samimiyseniz gelin yasayı çıkaralım'
çağrısını da cevapsız bırakan CHP son olarak İstanbul'da başörtüsünü rahibe kıyafetine benzeterek milletimizin vicdanını yaralayan çok daha büyük bir saygısızlık yapmıştır."
CHP SAMİMİ DEĞİL
CHP'nin samimi olduğuna inanmanın mümkün olmayacağını ifade eden Günnar, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP samimi değil ve bu en çok bizi üzüyor. Çünkü yapıcı ve seviyeli bir muhalefet en çok bizi mutlu eder. Ancak Türkiye'de şu an maalesef bunun eksikliğini hissediyoruz. Mevcut durumda Türk siyasetinin en büyük açmazlarından biridir. Muhalefeti hayır demekten ibaret zanneden ve her şeye hayır demeyi marifet sayan bir muhalefet anlayışıdır."