Bursa Kent Konseyi'nin genç üyeleri Çanakkale'ye çıkarma yaptı

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından 'Tarihe Yolculuk' projesi kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi, gençleri eğlendirirken eğiten keyifli

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından 'Tarihe Yolculuk' projesi kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi, gençleri eğlendirirken eğiten keyifli bir programa sahne oldu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen 'Tarihe Yolculuk' projesi kapsamında gençler, efsanelere konu olan Truva (Troia) ve Assos antik kentlerini gezdi. Daha önce Çanakkale'yi görme fırsatı bulamayan gençlerin de aralarında bulunduğu heyet, tarihi ve kültürel mekânları yakından tanımanın heyecanını taşıdı. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin de katıldığı organizasyonda heyet, Arkeolog Alper Can'ın rehberliğinde gezdikleri Truva ve Assos antik kentleri hakkında detaylı bilgiye ulaştı. Bursalı gençler, antik şehirlerin tarihi atmosferinden çok etkilendiklerini söyledi.

Tarihi ve kültürel emanetlerin tanıtılması yönünden büyük önem taşıyan ve 86 kişinin katıldığı gezinin gençlerin kültürel birikimine destek olduğu belirtildi.