Coşkun, Alaplı Yağlı Güreşlerini Değerlendirdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Güreşleri Komitesi sözcüsü Şeref Coşkun, Alaplı yağlı güreşlerini değerlendirdi.

Coşkun, Alaplı Yağlı Güreşlerini Değerlendirdi
25. Geleneksel Alaplı Yağlı Güreşleri Komitesi sözcüsü Şeref Coşkun, Alaplı yağlı güreşlerinin katılım ve organizasyon açısından Kırkpınar'dan sonra ikinci büyük güreş organizasyonu olduğunu belirtti. Kırkpınar'a katılan 50 başpehlivandan 40'nın Alaplı yağlı güreşlerine katıldığına dikkat çeken Coşkun, güreşlere katılan güreşçilerin ve seyretmeye gelen vatandaşların çokluğunun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Güreşlerin yeni yapılan alanda bundan sonraki yıllarda kalıcı olarak yapılacağını belirten Coşkun, "Güreşlerimizi daha önce karaot mevkiinde yapılıyordu. Bizde güreşlerimizi halkımıza ve esnafımıza faydalı olsun diye bu yıl Alaplı Kapalı Spor Salonu'nun yanındaki alanda yaptık. Güreşlerimiz sürekli bundan sonra bu alanda yapılacaktır. Kalıcı olarak stantlarımız ve tribünlerimiz hazırdır. Bundan sonraki yıllarda ihtiyacımız olmayacaktır. Seneye inşallah hizmet binamızı, soyunma odaları ve duşlarını yapımını temin edeceğiz. Finans işlerimizi de yöremizdeki iş adamları sayesinde çözmüş durumdayız" dedi.
Alaplı yağlı güreşlerini güreş komitesinde görevli Mustafa Atmış ve Hakkı Yiğitle birlikte başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirten Coşkun, "60 gün boyunca Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu ve güreş komitemizde görevli Mustafa Atmış, Hakkı Yiğit ve güreş ağamız Aydın Semerci ile birlikte başlattığımız çalışmalarla 25. Geleneksel Alaplı yağlı güreşlerini başarı ile gerçekleştirdik" dedi.
Güreş organizasyonuna maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Coşkun, "Bu seneki güreş organizasyonunda maddi ve manevi destek veren başta Dünya devi ERDEMİR Genel Müdürü oğuz Özgen'e, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a e ismi sayamadığımız yüzlerce iş adamımıza esnafımıza ve bizi güreşlerde yalnız bırakmayan binlerce güreş sever vatandaşlarımıza Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşlerine sağladıkları katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.