Fenerbahçe Beşiktaş maçı özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Ligi 5. hafta derbi karşılaşması Fenerbahçe Beşiktaş maçı 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe Beşiktaş maçı özeti ve Fenerbahçe Beşiktaş maçı gollerini buradan izleyebilirsiniz. Fenerbahçe Beşiktaş maçı tüm görüntüleri izle. İşte Fenerbahçe Beşiktaş maçı...

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe ile Beşiktaş yenişemedi.

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin golünü 26. dakikada Niang atarken, Beşiktaş'ın golü 86. dakikada penaltıdan Guti'den geldi. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 7'ye, Beşiktaş ise 10'a çıkardı.

Fenerbahçe Beşiktaş maçı foto galeri için tıklayın

Fenerbahçe derbiye Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Dia, Alex ve Niang, Beşiktaş ise Hakan, Ekrem, İbrahim Toraman, Zapotocny, İsmail Köybaşı, Aurelio, Ernst, Guti, Nihat, Quaresma ve Nobre ilk 11'i ile başladı.

FENERBAHÇE BEŞİKTAŞ MAÇI ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLK DAKİKALARDA BEŞİKTAŞ BASKISI

Maç hızlı başladı. Karşılaşmanın 5. dakikasında Fenerbahçe defansındaki büyük hatada İsmail Köybaşı ve Quaresma, Volkan ile karı karşıya kaldı ama İsmail'in ayağından çıkan topa Quaresma vurduğu anda pozisyon ofsayt oldu ve Quaresma'nın topu da üst direkten geri geldi. Beşiktaş ilk dakikalarda özellikle kanatlardan etkili olmaya çalıştı. Maçın 10. dakikasında Guti'nin ara pasında Nobre'den önce ceza alanında Volkan çıkıp mutlak gol pozisyonunu önledi.

HAKAN'IN HATASI, NIANG AFFETMEDİ VE KADIKÖY COŞTU!

Karşılaşmanın 26. dakikasında Fenerbahçe aradığı golü Niang ile buldu. Sol kanattan Andre Santos'un ortasında boşa çıkan Hakan'ı geçen topu Mehmet Topuz kafa ile kaleye gönderdi. Üst direkten dönen topa Niang vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Niang'ın golü ile öne geçen Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline aldı. Maçın 29. dakikasında Andre Santos'un soldan ortasında Gökhan Gönül uçarak topa kafası ile vurdu, top az farkla auta çıktı ve Fenerbahçe ikinci golden oldu.

BEŞİKTAŞ'TA ZORUNLU İKİ DEĞİŞİKLİK!

Karşılaşmanın yine aynı dakikasında Beşiktaş'ta Ekrem Dağ sakatlanarak, yerini İbrahim Üzülmez'e bıraktı. Fenerbahçe taraftarı takımının 1-0 öne geçmesinin ardından takımına desteğini iyice artırdı. Maçın 38. dakikasında sağdan Niang ceza aalnına girdi ortaya çevirdi ama Dia'dan önce Beşiktaş savunması 2. gole izin vermedi. Maçın 42. dakikasında Hakan Arıkan sakatlanarak, oyuna devam
edemedi ve kaleye Cenk geçti.

ÖNCE NIANG SONRA DIA KAÇIRDI!

Maçın 43. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan Gökhan Gönül Beşiktaş kalesine çok iyi deplase oldu. Gökhan Gönül'ün pasında Niang, Cenk ile karşı karşıya kaldı. Niang'ın vuruşunda top az farkla auta çıktı ve Senagalli golcü hem kendinin, hem de takımının 2. golünü atamadı. 45. dakikada ise Lugano'nun uzun gönderdiği topa yükselen Niang topu indirdi. Dia topla buluştu, Cenk ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top az farkla auta gitti.

UZATMA DAKİKALARINDA ÜÇ SARI KART VE ALEX'İN KAÇIRDIĞI MUTLAK GOL POZİSYONU!

İlk yarının sonuna 7 uzatma dakikası eklendi. Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Fenerbahçe'den Bilica sarı kart gördü. Maçın 45+5. dakikasında ise Quaresma yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü. İbrahim Üzülmez ise pozisyonun ardından itiraz ettiği için sarı kart gördü. Karşılaşmanın 45+6. dakikasında soldan Dia'nın bindirmesinde ceza alanına verdiği pasta Alex müsait pozisyonda vurdu, Cenk son anda kurtardı ve Fenerbahçe ikinci golden oldu. Kalan bölümde başka gol olmayınca, ilk yarıyı Fenerbahçe 1-0 önde bitirdi.

F.BAHÇE OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ İLE BAŞLADI!

Karşılaşmanın ikinci yarısına Fenerbahçe oyuncu değişikliği ile başladı. Emre'nin yerine Özer oyuna dahil oldu. Karşılaşamnın 48. dakikasında sağdan Guti'nin kullandığı köşe vuruşundan gelen topa Ernst ceza alanında gelişine vurdu, top Fenerbahçe savunmasından geri geldi. Ernst bir daha gelen topa vurdu ama top farklı şekilde auta gitti. Maçın 50. dakikasında Selçuk Quaresma'ya yaptığı hareketten ötürü sarı kart gördü.

VOLKAN KALESİNDE DEVLEŞTİ!

Maçın 54. dakikasında Quaresma soldan ceza alanına girdi, çaprazdan vuruşunu kaleci Volkan güçlükle iki hamlede kontrol etti. Aynı dakika içinde bu sefer Nobre'nin ceza alanı dışından vuruşunu kaleci Volkan iki hamlede kontrol etti. Beşiktaş beraberlik golü için yüklendiği dakikalarda özellikle kanattan geliştirdiği ataklarla Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı.

BEŞİKTAŞ BOBO'YU, FENERBAHÇE CRISTIAN'I SAHAYA SÜRDÜ

Maçın 72. dakikasında Beşiktaş son oyuncu değişiklik hakkını kullandı ve Aurelio'nun yerine Bobo oyuna dahil oldu. Dia 73. dakikada sağdan ceza alanına girdi ve içeri çevirdi, müsait pozisyonda Alex istediği gibi vuramadı ve Fenerbahçe 2. gole ulaşamadı. Maçın 77. dakikasında Fenerbahçe oyuncu değişikliğine gitti. Alex'in yerine Cristian oyuna girdi. Maçın 78. dakikasında sağdan ceza alanına giren Bobo'nun vuruşunu Volkan iki hamlede kontrol etti.

DIA VE BOBO MUTLAK GOLLERİ KAÇIRDI!

Maçın 79. dakikasında Beşiktaş'tan Ernst, Dia'ya yaptığı sert müdahaleden ötürü sarı kart gördü. Karşılaşmanın 80. dakikasında Andre Santos'un uzun gönderdiği pasta Dia kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı ve aşırtma vuruşu yandan auta gitti ve Fenerbahçe 2. golden oldu. Maçın 82. dakikasında Guti'nin sağdna kullandığı köşe vuruşunda ceza yayında Quaresma gelişen vurdu defanstan seken topa Quaresma bir daha vurdu Volkan'ın çeldiği topa Bobo bir kez daha vurdu ve Volkan topu kornere çeldi.

GUTI'NIN PENALTISI BERABERLİĞİ GETİRDİ

Maçın 85. dakikasında Bobo kaleci Volkan'ı geçip ceza alanında yerde kaldı ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına 86. dakikada Guti geçti ve vuruşunda Volkan topa müdahale etmesine rağmen gole engel olamadı. Maçın 88. dakikasında Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği oldu ve Mehmet Topuz'un yerine Gökhan Ünal oyuna dahil oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Guti'nin ara pasında ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Nobre'den önce kalesinden çıkan kaleci Volkan, ayaklarıyla topa müdahAlex etti. Savunmada Bilica, önüne gelen topu ceza alanı dışına çıkardı.
25. dakikada soldan Dia'nın ortasında ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un pasında hareketlenen Niang'dan önce Zapotocny topu uzaklaştırdı.
26. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Soldan Andre Santos'un ortasında, ceza alanı içinde kaleci Hakan boşa çıkınca, arka direkte Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, gol çizgisi üzerinde Zapotocny'nin kafayla çıkardığı top, üst direğe çarparak, altı pasa düştü. Topu iyi takip eden Niang, meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
29. dakikada Andre Santos'un soldan ortasında arka direkte Gökhan Gönül'ün kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
43. dakikada sağdan hareketlenen Gökhan Gönül'ün pasında bir anda kaleciye karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
45. dakikada Lugano'nun kendi ceza alanından kullandığı serbest vuruşta, Niang'ın kafayla aşırdığı topla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Dia'nın vuruşunda, top yandan auta çıktı.
45+5. dakikada Alex'in orta sahadan pasında savunmanın arkasına hareketlenen Dia'dan önce ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Cenk, topu uzaklaştırdı.
45+6. dakikada Selçuk'un pasında ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı Alex'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Cenk'den dönen topu Mehmet Aurelio uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada ceza alanı dışından Guti'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde savunmanın arkasında müsait durumda topla buluşan İbrahim Toraman, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı yandan dışarı attı.
53. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Dia'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Niang, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince İbrahim Üzülmez, topu uzaklaştırdı.
54. dakikada ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Quaresma'nın arka direkteki Nobre'ye göndermek istediği topu kaleci Volkan, uzanarak kontrol etti.
Aynı dakikada Guti'nin ara pasında topla buluşan Nobre'nin ceza sahasına girerken vuruşunda, kaleci Volkan'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.
59. dakikada Gökhan Gönül'ün ara pasıyla soldan ceza alanına giren Özer, topu penaltı noktasındaki Alex'e göndermek istedi. Ancak araya giren Aurelio, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
74. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Dia'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda, kaleci Cenk yavaş gelen topu direğin dibinde kontrol etti.
78. dakikada sağdan ceza alanına giren Bobo'nun, önündeki Bilica'yı geçip vuruşunda, kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.
80. dakikada orta sahadan Özer'in uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Dia'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top auta çıktı.
82. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı dışından Quaresma'nın gelişine vuruşunda, savunmadan seken topa Portekizli yıldız ceza alanı içinden bir kez daha vurdu. Kaleci Volkan'dan dönen topu sol çaprazda önünde bulun Bobo, bir kez daha kaleye gönderdi. Ancak yerde olan kaleci Volkan, bir kez daha topu eliyle tokatlayarak, meşin yuvarlağı kornere attı.
85. dakikada Guti'nin pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, kalesinden çıkan kaleci Volkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 86. dakikada penaltı atışını kullanan Guti'nin vuruşunda, kaleci Volkan'ın ellerine çarpan top filelere gitti: 1-1.
90. dakikada sağdan Andre Santos'un kullandığı serbest vuruşta, arka direkte Gökhan Ünal'dan önce kaleci Cenk meşin yuvarlağa eliyle müdahale ederek, topu kornere attı.

FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz (Dk. 88 Gökhan Ünal), Selçuk, Emre (Dk. 46 Özer), Dia, Alex (Dk. 77 Cristian), Niang
Beşiktaş: Hakan (Dk. 42 Cenk), Ekrem (Dk. 29 İbrahim Üzülmez), İbrahim Toraman, Zapotocny, İsmail, Nihat, Ernst, Aurelio (Dk. 72 Bobo), Quaresma, Guti, Nobre
Goller: Dk. 26 Niang (Fenerbahçe), Dk. 86 Guti (Penaltıdan) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 45+1 Bilica, Dk. 50 Selçuk, Dk. 85 Volkan (Fenerbahçe), 45+5 Quaresma ve İbrahim Üzülmez, Dk. 79 Ernst (Beşiktaş)