İsveç'te postacılar, ırkçı partinin seçim ilanlarını dağıtmak istemiyor

İsveç'in güneyinde faaliyet gösteren Skåne Parti'nin İslam aleyhtarı seçim broşürleri postacıları da rahatsız etti. İsveç'in en itibarı kurumlarından

İsveç'in güneyinde faaliyet gösteren Skåne Parti'nin İslam aleyhtarı seçim broşürleri postacıları da rahatsız etti. İsveç'in en itibarı kurumlarından kabul edilen ve gönderilen postaların her şartta muhatabına ulaştırılması konusunda iddialı olan İsveç postasının çalışanları, bu mektupların vatandaşlara gönderilmesi konusunda çekincelerini ortaya koydu.

Skåne bölgesi postacılarının, mektupların dağıtılmaması için protesto listeleri hazırlayıp imzaladıkları ve bunu üstlerine ilettikleri öğrenildi. Posta Hizmetleri Sendikaları Birliği ise "Posta ile nelerin dağıtılabileceğini işveren karar verebilir, bu yönde postacı şahsi tercihini kullanamaz. Postacının dağıtmama konusunda bir seçim hakkı yoktur." açıklamasıyla postacıları uyardı.

Genel seçimler öncesinde gönderilen mektuplarda İslam'a ağır eleştiriler yönelten ırkçı parti, iktidara gelmesi halinde İslam'ı fikir planında yasaklayacakları vaadinde bulunuyor. Malmö polisi, konuyla ilgili kendilerine ulaşan beş şikayeti ombudsmanlık kurumuna ilettiğini açıkladı.