Sağlıkta Hizmet Kalitesi Yükseldi

Kütahya Simav'da hayırsever işadamı İsmail Girginoğlu (78) ile Doç

Sağlıkta Hizmet Kalitesi Yükseldi
Kütahya Simav'da hayırsever işadamı İsmail Girginoğlu (78) ile Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi yönetiminin ortaklaşa yaptırdığı 2,5 milyon liralık " İsmail Girginoğlu Ek Tesisleri"nin hizmete girmesi sağlıkta hizmet kalitesinin yükselmesine neden oldu.
Bünyesinde son teknolojik cihazlarla donatılmış 4 modern ameliyathane ile radyoloji, ultrason, sterilizasyon, mescit, poliklinikler ile çeşitli hasta birimlerini barındıran 6 katlı sağlık yuvası, Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine hava köprüsü ile bağlandı.
İsmail Girginoğlu ek tesislerinin hizmete girmesiyle Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde yoğunluk yüzünden önceden yaşanan bazı olumsuzların tamamen ortadan kalkmasıyla hastalarla yakınları büyük bir rahatlama içerisine girerken sağlık alanında hizmet kalitesinde gözle görülür bir artış gerçekleşti.
İsmail Girginoğlu Ek Tesislerinin bulunduğu 6 katlı binanın birinci bodrum katında mescit ve sterilizasyon bölümü, 2. bodrum katında radyoloji bölümü, zemin katta Kulak Burun Boğaz (KBB), Dermatoloji. Nöroloji, Kadın Doğum ve Hariciye Polikliniği, 4 ve 5. katlarda hasta servisleri, 6. katta da 4 modern ameliyathane bulunduğunu ifade eden Hastane Başekim Yardımcısı Şeref Seven, büyük illerdeki hastaneler gibi standartları çok yüksek bir oranda vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunduklarını bildirdi.
Seven, hastanenin sadece fiziki alanda değil içerisindeki tıbbı donanım anlamında da oldukça iddialı bir konuma geldiğini söyledi.
Günlük ortalama 1200 dolayında hastaya hizmet verdiklerini ifade eden Başhekim Yardımcısı Şeref Seven "Aynı gün hastaların tetkiklerini tamamlayabilecek tıbbi cihazımız ve bunu çalıştıracak personelimiz mevcuttur. Ayrıca hastanemize sadece Simav'dan değil, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda hasta gelmektedir. Bu bizim için bir kıvanç ve gurur kaynağıdır. Ayrıca ek binamızın hizmete girmesiyle birlikte ilçe dışına yapılan hasta sevkleri de önemli ölçüde azalmıştır. Önceden insanlar, hastalıklarına çare bulamadıklarında ya da ileri teknolojik tetkikler gereken durumlarda büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Hastanemiz büyümesiyle birlikte Simav'da yapılamayan birçok tetkik yapılmaya başlamıştır. Bu nedenle şimdi birçok büyük şehirde yaşayıp da ilçemize gelenler, yaşadıkları yerlerde yaptıramadıkları tetkikleri burada daha kısa sürede yaptırdıkları için bizleri tercih etmektedirler" dedi.