Tekin: CHP'nin iktidara gelmesi için tüm gayreti sarf edeceğim

CHP MYK üyeliğine seçilen Gürsel Tekin, "CHP'nin iktidar olabilmesi için elimden gelen tüm gayreti sarf e...


CHP MYK üyeliğine seçilen Gürsel Tekin, "CHP'nin iktidar olabilmesi için elimden gelen tüm gayreti sarf edeceğim. Bana oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

CHP Parti Meclisi'nde MYK üyeliğine seçilen Gürsel Tekin PM'nin ardından genel merkez önünden gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda gerginlik yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine Tekin, bir gerginliğin söz konu olmadığını belirterek, 53 üyenin oy kullandığını 48 tanesinin de oyunu alarak MYK üyeliğine seçildiğini belirtti.

"Oy veren vermeyen bütün arkadaşıma çok teşekkür ediyorum" diyen Tekin, "CHP'de bundan sonraki süreçte Gürsel Tekin'e onur verici bir görev verildi. Sayın Genel Başkanımıza da çok çok teşekkür ediyorum CHP tabanını, ailesini ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu mahçup etmeyeceğim. Bütün gücümle önümüzdeki süreçte 12 Eylül Anayasası ile mücadele edeceğiz, Daha sonrada CHP'nin iktidar olabilmesi için elimden gelen bütün gayreti sarf edeceğim" diye konuştu.

Tekin, üye sayısın fazla olmasına karşın 48 oyun az olup olmadığının sorulması üzerine ise 75 üyenin toplantıda yer aldığını kendisini tek aday olduğu için bazı arkadaşların toplantıdan erken ayrıldığını belirterek, "O konuda bir sıkıntın yok" dedi.

Tekin, "Üyeliği ile ilgili CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la ile ilgili sorun var mı" şeklindeki soruya ise "CHP ailesi içinde herhangi bir kırgınlık söz konusu değil. Hiç kimse ile aramda sorun yoktur. Sayın Genel Sekreterimiz, partinin bütün yetkilileri ile de aram son derece iyidir" yanıt verdi.

Tekin, Sav'la parti genel merkezinde aynı katta çalışacak olmasını ise "Aynı yuvayı paylaşıpta aynı kattı paylaşmamak olur mu" sözleriyle değerlendirdi.