Demirtaş: Darbe anayasasının ömrünü uzatmayacağız

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Yeni anayasayı elde edene kadar irademizi koruyarak, kendimizi AKP, CHP VE MHP'den ayıracağız. Onlar sandığa, biz pikniğe gideceğiz'' dedi.

Demirtaş: Darbe anayasasının ömrünü uzatmayacağız
Demirtaş, Muş'un Malazgirt ilçesinde partisinin düzenlediği mitingde, siyasette yöntemlerinin direnme yöntemi olduğunu söyledi.

''Biz bugüne kadar hak, özgürlük ve demokrasi adına ne elde ettiysek, direnerek elde ettik'' diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

''Bizim karşı olduğumuz ırkçılıktır, etnik milliyetçiliktir. Yoksa biz anayasada 'ille de Kürtlüğü yazacaksınız' demiyoruz. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, herkes bu ülkede inancıyla, kimliğiyle, kendi diliyle bu ülkede demokrasi içerisinde yaşasın. Şimdi bu pakette bunlar var mı? yok. Peki biz niye 'evet' diyelim, niye 'hayır' diyelim? O halde 'biz bunları istemiyoruz' deyip, yeni anayasayı elde edene kadar irademizi koruyarak, kendimizi AKP, CHP ve MHP'den ayıracağız. Onlar sandığa, biz pikniğe gideceğiz.''

BDP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KIŞANAK:''İŞKENCELERİ UNUTMADIĞIMIZ İÇİN BU DARBE ANAYASASININ ÖMRÜNÜ UZATMAYACAĞIZ''

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''İşkenceleri unutmadığımız için bu darbe anayasasının ömrünü uzatmayacağız'' dedi.

Kışanak, partisince Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 12 Eylülde yapılacak referanduma değindi.

Referandumu boykot ederek, sandığa gitmeyeceklerini ifade eden Kışanak, şunları kaydetti:

''Bize diyor ki, '12 Eylülde en çok siz zulüm gördünüz. Niye evet demiyorsunuz?' Neden 'hayır' dediğimizi anlattık. Bu 12 Eylül anayasasını onarmak, tamir etmek, yama yapıp ömrünü uzatmak istiyor. Biz 'Amed' zindanında gördüğümüz işkenceleri unutmadığımız için bu darbe anayasasının ömrünü uzatmayacağız. Biz Mazlum Doğanları, Kemal Pirleri unutmadığımız için bu darbe anayasasının ömrünü uzatmayacağız. Tam da bunun için işte unutmadığımız ve yaralarımız taptaze yüreğimizde durduğu için hesap sormak istiyoruz. O darbe anayasasını çöpe atmak ve bütün işkencecileri de yargı karşısına çıkarmak istiyoruz. Senin o anayasayı cilalayıp 'yola devam' demene izin vermeyeceğiz.''

AK Parti iktidarını eleştiren Gültan Kışanak, hükümetin göreve geldiği tarihten itibaren işsizliğin iki kat arttığını ileri sürdü.

Kışanak, partililerinin Dörtyol'a alınmamasını da eleştirerek, ''Bizden bir gün sonra MHP heyetine kucak açıp, içeriye aldılar'' dedi.

Mitingde, zaman zaman terör örgütü PKK lehine slogan atıldı.
Kaynak: AA