Nazilli Ak Parti'de Referandum Çalışmaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli İlçe Teşkilatı'nda devam eden referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Aydın milletvekilleri, partililerle buluştu.

Pamukören'de düzenlenen etkinliğe AK Parti Gençlik Kolları Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Önal, AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk, Mehmet Erdem, İl genel Meclisi Üyeleri Kadir Mutlu ve Ahmet Eker, Aydın il başkanı Sadık Atay, Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik, Kuyucak İlçe Başkanı Celal Avcı, Kuyucak Gençlik Kolları İlçe Başkanı Ali Köylüoğlu ve çok sayıda partili katıldı.
Etkinlikte konuşan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Önal; "Amatör ruhla profesyonel hedeflere gitmek mükemmel. Kısıtlı imkânlarla türlü zorluklarla başarılı çalışmalar önemli. Genel merkez teşkilatı olarak bu çalışmalara önem veriyoruz. Kuyucak ilçesinde yapılan çalışmalar için de tüm partililere teşekkür ediyorum. Sıra referandumda burada size düşen görev kimseyle tartışma içine girmeden sadece neden 'Evet' diyeceklerini anlatın. Bu yeterli olacaktır" dedi.
Konuşmalar yapılırken bir ara elektrik kesintisi yaşandı. Bir süre elektrik gelmemesi ile ara verilen konuşmalara "Biz karanlıkları da aydınlık yapan partiyiz" diyerek söze başlayan Atilla Koç ile devam edildi. Koç'un bu cümlesi partililer tarafından uzunca bir süre alkışlandı.
Anayasa değişiklik paketi referandumunun 12 Eylül'de halkın onayına sunulacağını anımsatan Koç, "1980 Askeri darbesinden sonra oluşturulan atama Meclis tarafından 1982 yılında yapılan Anayasa antidemokratik olduğu için herkes ve her kesim tarafından eleştirilmiş; yeni, sivil ve Demokratik bir Anayasa'nın yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Darbecilerin yaptığı "82 Anayasa'sı" defalarca kısmen değiştirilmiştir. 12 Eylül'de referanduma sunulacak değişiklik en kapsamlı olanıdır. İşin garip olan tarafı ise, CHP, MHP, DP (ANAP+DYP) vs. kendi iktidarları döneminde Anayasa değişiklikleri yapmış olmalarına rağmen şimdi yapılacak en geniş değişikliğe karşı çıkmaktadırlar. Hatta bunlara BDP de eklenerek beraber hareket etmektedirler. Bu partileri bir araya getiren gücü milletimiz yakinen bilmektedir.2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 toplantı yeter sayısı meselesi ortaya çıkarıldığında, DYP lideri Mehmet Ağar'a ve ANAP lideri Erkan Mumcu'ya TBMM'ye girmemeleri için telefon eden güç şimdi Anayasa değişikliğine karşı bu partileri 'Hayır' cephesinde birleştirmiştir. MHP, BDP, CHP, DP hepsi aynı saftalar. Milletimiz bu manzarayı çok iyi görmektedir. Anayasa değişikliği, ülkemizde demokrasi ve insan hakları standartlarının yükseltilmesi, çağdaş ülkeler seviyesine çıkartılması için yapılmaktadır. Bu değişikliği partizanca yaklaşımlarla ele almak çok yanlıştır. Anayasa değişikliğini objektif olarak değerlendirdiğimizde milletimizin ve ülkemizin menfaatine birçok değişiklikleri kapsadığını görebiliriz; yeter ki partizan gözlüklerle ve salt Ak Parti karşıtlığı ile bakmayalım. Referandum ile 'Tam Demokrasi' için dev bir adım atılacaktır. Değişiklik paketi sivil, çağdaş ve demokratik yeni bir Anayasa'ya doğru giden yolda en önemli kilometre taşı olacaktır.12 Eylül 2010 milat olacaktır. Değişiklik gerçekleştiğinde 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını engelleyen madde ortadan kalkmış, tüm darbecilere yargı yolu açılmış olacaktır. Pozitif ayrımcılığın kapsamı genişletilerek; kadınlar, engelliler, çocuklar, yaşlılar, harp-vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler ve uygulamalar anayasal teminata kavuşacaktır" şeklinde konuştu.