Akbulut: 'Anayasa Paketi Bireyi Kamu Otoritesine Karşı Güçlendiriyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 26 maddelik anayasa değişiklik paketinin, bireyi kamu otoritesine karşı güçlendireceğini ifade etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 26 maddelik anayasa değişiklik paketinin, bireyi kamu otoritesine karşı güçlendireceğini ifade etti.
Akbulut, Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği gezi programı kapsamında, çarşı esnafını ziyaret ederek anayasa değişiklik paketine "Evet" oyu istedi. AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral ile il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu gezide konuşan Ziyaeddin Akbulut, referandumun siyasi bir nitelik taşımadığını hatırlatarak, "Bu bir siyasi seçim değil, iktidar değişikliği değil. Bu, tamamen halkımızın oyuna sunulacak 26 maddelik anayasa paketinin oylanması. Anayasa bir
devletin pusulası. Devletin temel uzlaşma metni. Türkiye'de üç anayasa yapıldı. Maalesef hiçbirini siviller yapamadı. Ülkemiz şiddetle sivil bir anayasaya ihtiyaç duymaktadır. Yeni ve sivil bir anayasanın ilk adımlarını 26 maddelik anayasa değişiklik paketiyle başlatmış oluyoruz" dedi.
Akbulut, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişiklik paketinin bireyi, kamu otoritesine karşı güçlendirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Anayasa paketiyle bireyi kamu otoritesine karşı güçlendiriyoruz. Anayasa değişiklik paketiyle kamu denetçisi kurumu kuruluyor. Gelişmiş bütün ülkelerde olduğu gibi, vatandaşa bireysel hak arama imkanı getiriyoruz. Ayrıca Türk insanına Anayasa Mahkemesi'ne gidip hakkını arama imkanı sağlıyoruz."
Referandumla AK Parti'ye "evet" mi, "hayır " mı oylamasının yapılmayacağını vurgulayan Milletvekili Akbulut, değişiklik paketinin, kadınlara, çocuklara, şehit ailelerine ve gazilere pozitif ayrımcılık getirdiğini ve ülkede demokrasinin oturması, egemenliğin güçlendirilmesi açısından önemli düzenlemeler içerdiğini aktardı.
Ziyaretlerde söz alan AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral de, 26 maddelik paketin, çiftçinin, tüccarın, sanayicinin ve esnafın, hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz sahibi olması anlamını taşıdığını ifade ederek, "Bu değişiklik paketi üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmek için bir fırsattır. Daha özgür ve demokratik bir Türkiye için herkesi referandumda evet demeye çağırıyoruz" diye konuştu.
Gezi boyunca 31 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekirdağ ziyaretini hatırlatan ve vatandaşları mitinge davet eden Meral, ayrıca referandumda oy verebilmek için nüfus cüzdanlarında kimlik numarasının zorunlu olduğuna da dikkat çekti.