KEGİD, ülkenin refahı için referandumda 'evet' diyecek

Antalya'nın Kemer ilçesinde faaliyet gösteren Kemer Girişimci İşadamları Derneği (KEGİD), 12 Eylül'deki halk oylamasında 'evet' diyeceklerini açıkladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde faaliyet gösteren Kemer Girişimci İşadamları Derneği (KEGİD), 12 Eylül'deki halk oylamasında 'evet' diyeceklerini açıkladı.

AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, referandum çalışmaları çerçevesinde Kemer'de sivil topluk kuruluşlarına destek ziyaretlerinde bulundu. KEGİD konferans salonunda yapılan görüşmede Arıcı, referanduma niçin 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı.

KEGİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Kale Marketler zinciri sahibi Halil İbrahim Kale, referandum sürecini yakından takip ettiklerini söyledi. Kale, iş dünyası ve ülkenin refahı adına hazırlanan değişiklik paketinin yetersiz ama başlangıç olacağını ifade ederek 'evet' diyeceklerini açıkladı. Kale, "Referandumda evet çıkması durumunda ülkenin kendi kabuğunu kırarak devletler muvazenesinde hayalinde bulunan yerine oturacağını ümit ediyoruz." dedi.

Milletvekili Abdurrahman Arıcı da anayasa değişiklik paketinin milletin yararına olduğunu ifade etti. Anayasa değişikliğini parti meselesine indirgeyenlerin büyük hata yaptıklarını dile getiren Arıcı, "Bunu 13 Eylül tarihinde anlayacaklardır." dedi.

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman da CHP'nin en büyük korkusunun Anayasa Mahkemesi'nin kendi güdümlerinden çıkacak olması olduğunu kaydetti. Yaman, şunları söyledi: "Çünkü referandumdan sonra Anayasa Mahkemesi'ne sadece CHP değil artık bireysel olarak da başvuru yapılabilecek. Referandumdan sonra Anayasa Mahkemesi CHP'nin mahkemesi olmaktan çıkacak."