Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Evet Platformu çalışmalara başladı

65 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Evet Platformu, çalışmalara başladı. Platform ilk olarak Beled

65 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Evet Platformu, çalışmalara başladı. Platform ilk olarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti.

Çorum'da her biri farklı alanlarda faaliyet gösteren 65 sivil toplum kuruluşu tarafından Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Evet Platformu referandum sürecinde yürüteceği çalışmalara başladı. Platformun Yürütme Kurulu Başkanı İşadamı Mustafa Yağlı, platform sekreteri Erol Kavuncu ile yürütme kurulu üyeleri Eyüp Buner, Halil İbrahim Aşgın, Yaşar Öz, Kenan Yaşar ve Turhan Candan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti.

Çorum STK Evet Platformu çalışmaları hakkında Başkan Külcü'ye bilgi veren Mustafa Yağlı, ilk etapta ziyaretler gerçekleştireceklerini ve bu kapsamda basın kuruluşlarını da ziyaret ederek 'evet' oyu vermenin önemini anlatacaklarını söyledi. Referandumda halk oylamasına sunulacak maddelere destek olmanın siyasi bir düşünceye ait bir konu olmadığını ifade eden Yağlı, "Bu konu siyaset üstü bir konudur. Vatandaşlarımızı anayasa değişikliğine 'evet' demeye davet etmek için canla başla çalışıyoruz. Sayın Başkanı da 12 Eylül'de 'evet' demeye çağırıyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan sayılı olaylardan ve hatta en önemlisi olduğunu kaydetti. Yaptıkları çalışmadan dolayı platform üyelerini tebrik eden Başkan Külcü, kendisinin de şahsi olarak Belediye işlerinden arta kalan zamanda çalışma yaptığını dile getirdi. Külcü, "Bu tür çalışmalar diğer ülkelerde de yapılmaktadır. Hazırlanan tasarılar halkın onayına sunularak halkın doğrudan görüşüne başvuruluyor. Ayrıca halkımız siyasilerin meydanlarda konuştuklarından öte bu konuyu derinlemesine araştırıyor. Evet demek için çalışıyor. Hayır diyenlerden ise benim istediğim onlarda araştırsınlar. Sizin platformunuzu bu açıdan önemsiyorum. Pakette yer alan maddelerin ne getirdiğini halkımıza anlattığımız takdirde 12 Eylül'de büyük bir oranla 'evet' çıkacağına inanıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmak üzere bir çok önemli konuda TBMM kararının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini vurgulayan Külcü, Türkiye'nin hakimler cumhuriyetine gittiğini öne sürdü. Külcü, 12 Eylül'den sonra Türkiye'nin daha özgür ve demokratik bir ülke olmak için önemli bir adım atacağını sözlerine ekledi.