Yöresel menülerle Ramazan Beypazarı'nda farklı yaşanacak

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda hem halk hem de yerel yönetim Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel hale gelen Rama

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda hem halk hem de yerel yönetim Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel hale gelen Ramazan organizasyonlarıyla ilçe halkına ve gelen turistlere nostaljik ramazanlar yaşatan Beypazarı Belediyesi, bu senede özel etkinlikler düzenliyor.

Beypazarı'ndaki turizm işletmeleri de yöresel yemeklerden oluşan iftar menüleriyle konuklarına farklı bir ramazan ayı yaşatacak. Son yılların en gözde turizm merkezlerinden biri haline gelen Beypazarı ilçesi, tarihi konaklarının yanı sıra yöresel yemekleri ile de turistleri çekiyor. Damak zevkine düşkün olanların her fırsatta Beypazarı'nı ziyaret etmesindeki en büyük neden ise Türk mutfağının özelliklerinin yaşatıldığı yöre mutfağı.

Ankara'ya 100 kilometre uzaklıkta olmasının yanı sıra İstanbul'dan 3,5 saat gibi kısa bir sürede ulaşımın sağlanması, özellikle hafta sonları alternatif seçenekler arayanlar için Beypazarı'nı oldukça cazip kılıyor. Türkiye'nin hemen her bölgesinden gelen turları misafir ettiklerini belirten işletme sahipleri; ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladıklarını ve şimdiden rezervasyon almaya başladıklarını belirtti.

Beypazarı'nda bu Ramazan ayının da eski Ramazanlar tadında geçeceğinin müjdesini veren Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp geçtiğimiz yıllarda Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği Beypazarı'na bu yılda tüm Ankaralıları davet etti. Beypazarı mutfağının en özenli lezzetlerinden oluşan iftar sofraları da özellikle tarihi mekanlarda eski Ramazanları yaşamak isteyen Ankaralılar için farklı seçenekler sunuyor.