Vali İmga, Sbs'de Önemli Mesage Kat Edildiğini Söyledi

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Afyonkarahisar'ın başarısının her geçen yıl arttığını dile getirdi.

Vali İmga, Sbs'de Önemli Mesage Kat Edildiğini Söyledi
Afyonkarahisar'ın son yıllarda SBS'de çok önemli bir mesafe kat ettiğini dile getiren Vali Haluk İmga, bundan 4 sene önce SBS sonuçlarında Türkiye genelinde Afyonkarahisar'ın 56'ıncı sırada yer aldığını hatırlattı. İmga, kentin 56'ıncı sıradan 40'ıncı sıraya yükseldiğini ve geçen yıl 37'inci sıraya yükselen Afyonkarahisar'ın 2010 SBS'de büyük bir başarıya imza atarak 15'inci sıraya yükseldiğini dile getirdi. Vali İmga, bu seneki SBS'de Afyonkarahisar'dan 23 öğrencinin Türkiye birinciliği kazandığını
söyledi. Şehrin başarısının yükselmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Vali İmga, başarı elde eden öğrenciler ile eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için gayret gösteren ve bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başarının yakalanmasında öğrencilerin büyük gayret gösterdiğini dile getiren İmga, öğrencileri gözlerinden öptüğünü söyledi. İmga, Afyonkarahisar'ın eğitimdeki başarısının artarak devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.