Adliye sarayı yeri tartışması üst mahkemeye taşınıyor

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi, yeni adliye binasının yeri ile ilgili yargı kararını üst mahkemeye taşıyacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi, yeni adliye binasının yeri ile ilgili yargı kararını üst mahkemeye taşıyacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kestel, Gürsu belediye başkanları, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileriyle konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Keskin, Bursa'nın ihtiyaç duyduğu yeni adliyenin Ankara yolu Otosansit girişindeki Karayolları eski asfalt şantiyesi alanına yapılmasına imkan sağlayan, Büyükşehir Belediye Meclisi kararının, Bursa Barosu'nun başvurusu üzerine 3. İdare Mahkemesi'nin kararıyla yürütmesinin durdurulduğunu hatırlattı.

Bursa'nın yeni adliye binasına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Keskin, 37 dönüm arazinin inşaat yapılacak şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulduğunu, 25 Aralık 2008'de tüm işlemleriyle askıdan indirildiğini bildirdi. Keskin, şu bilgileri verdi: "Yasal sürelerde itiraz gelmedi. 60 gün içinde itiraz yapılması yasa hükmüyken 2010'da, 600 gün sonra baro, adliye sarayının Yıldırım'da Büyükşehir Belediye Meclisi'nin uygun gördüğü yere yapılmasına itiraz etti. Hukuka saygılı bir belediyeyiz. Bu nedenle süre ve usul yönünden itirazın reddi gerektiği için biz de üst hukuk yoluna gidiyoruz."

Özgen Keskin, adliye sarayı için yeni arsa bulunmasının zor olduğunu kaydetti. Yeni projenin meclisten onay almasının 1- 2 yıl süreceğini anlatan keskin, bunun bu yatırımın başka illere gitmesi manası taşıdığını aktardı. Şehrin planlaması ve imarından belediyeler ve meclislerinin sorumlu olduğunu dile getiren, "Yıldırım, Gürsu ve Kestel halkı adına üst mahkemeye gidiyoruz." dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü de Bursa'nın hızla büyüdüğünü ve nüfusunun arttığına işaret ederek, "Bursa batıya doğru büyüyor ama şehrin merkezinin dengelenmesi lazım. Bursa'ya tek merkez yetmiyor. İlçelerde de merkezler oluşturulmalı." ifadesini kullandı.