Şanlıurfa Valisi Okutan: Hedefimiz 20 milyon fidan yetiştirmek

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, üç yıl içinde şehre 20 milyon fidan kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Vali Okutan, Akçakale ilçesinde bulunan Zi

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, üç yıl içinde şehre 20 milyon fidan kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Vali Okutan, Akçakale ilçesinde bulunan Ziyaeddin Akbulut Fidan Üretme İstasyonu'nu ziyaretinde, çalışan işçilerle birlikte çapa yaptı.

Fidanlık tesisine aktarılan kaynaklarla neler yapıldığın tespit etmek amacıyla İl Genel Meclis üyeleri ile bir araya gelen Vali Okutan, "Bizim Valilik ve İl Özel İdaresi çalışması olarak burayı seçmemizin amacı hem burayı atıl durumdan kurtarmak hem burada hazır olan imkanlardan faydalanmaktır. Normalde buraya aynı tesisi kurmak için en az 10 trilyon ihtiyaç var. Biz böyle bir kaynağı kullanmaktansa atıl durumda bulunan bu tesisi yeniden canlandırmaya başladık. Yaptığımız çalışmanın örneği, Bozova ve Birecik ilçelerinde de mevcut." dedi.

Şu anda Şanlıurfa'da meyveli 17 milyon adet fidan bulunduğunu belirten Okutan, bunların içerisinde badem, erik, kayısı, nar, zeytin ve fıstık bulunduğunu aktardı.

Hedeflerinin, üç yıl içinde Şanlıurfa'ya 20 milyon fidan kazandırmak olduğuna dikkat çeken Okutan, şehirde fidancılığı ve bahçeciliği geliştireceklerini sözlerine ekledi.