Rusya Abd'nin Vazgeçmemesinden Kaygılı Moskova

ABD'nin Avrupa'ya füze kalkanı projesinin belirli bölümlerini yerleştirme planından vazgeçmediğinden kaygı duyan Rusya, Washington yönetimini, Moskova'nın bu konudaki kaygılarını ve çıkarlarını dikkate almamakla eleştirdi.

  ABD ' nin Avrupa ' ya füze kalkanı projesinin belirli bölümlerini yerleştirme planından vazgeçmediğinden kaygı duyan Rusya , Washington yönetimini , Moskova ' nın bu konudaki kaygılarını ve çıkarlarını dikkate almamakla eleştirdi .
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrey Nasterenko , sistemin bazı bölümlerinin Avrupa ' ya yerleştirilmesine dair planın yürürlükte kaldığının açık olduğunu söyledi .
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ' ın hafta sonunda Polonya ' ya yaptığı ziyaret sırasında , ABD ve Polonya arasında , bu ülkeye ABD füze önleme sistemlerinin yerleştirilmesini de kapsayan bir anlaşma imzalanmıştı .
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nesterenko , bu konuda ülkesi ve ABD arasında işbirliği yapılacağına dair Amerikan tarafından verilmiş olan sözlere karşın Washington yönetiminin , Rusya ' yı dışlayarak tek taraflı bir adımla " füze savunma sisteminin bölümlerini Avrupa ' ya yerleştirmeye başladığının gözlemlendiğini " söyledi . Nesterenko açıklamasında , Avrupa ' da Rusya ' nın sınırlarına füze savunma sistemi yerleştirilmesini gerektirecek bir tehlikenin bulunmadığını kaydetti .

06 . 07 . 2010 21 : 48 : 21