Obama: Abd İle İsrail Bağları 'Kırılmaz' Washıngton

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesi ile İsrail arasında "kırılmaz bağlar" bulunduğunu söyledi.

  ABD Başkanı Barack Obama , ülkesi ile İsrail arasında " kırılmaz bağlar " bulunduğunu söyledi .
Obama , Washington ' ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray Oval Ofis ' te biraraya geldi . Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Obama , İsrail ' in bazı malzemelerin Gazze ' ye girmesine izin verme kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek , bunun " gerçek bir ilerleme " olduğunu belirtti .
İsrail ' in barış istediğine ve doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılması konusunda ciddi olduğuna inandığını ifade eden Obama , ABD ' nin , İsrail ' den , güvenliğini zayıflatacak bir adım atmasını hiçbir zaman istemeyeceğini vurguladı .
Obama , ülkesi ile İsrail arasındaki ilişkilerde anlaşmazlıklar yaşandığı yönündeki yorumlara katılmadığını belirterek , İsrail ' e verdiği desteğin hiçbir tereddüt içermediğini bildirdi .
Bir soru üzerine , İsrail ile Filistinliler arasında doğrudan görüşmelerin , Yahudi yerleşimlerinin inşası konusundaki kısmi moratoryumun Eylül ayında sona ermesinden önce başlayacağını umduğunu kaydeden Obama , İsrail ' in bir dizi " kendine özgü " güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu , nükleer programından dolayı İran ' a baskı uygulamaya devam edeceklerini söyledi .
Netanyahu da Filistinliler ile barışı sağlamaya olan " bağlılıklarını " dile getirdi , ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerin bozulduğuna dair haberlerin " tamamen yanlış " olduğunun altını çizdi .
06 . 07 . 2010 21 : 11 : 32