Davutoğlu: Yeni Bir Politika Gerekiyor Tbmm

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dış politikada, önceki hükümetler döneminde yapılanları reddetmediklerini belirterek, 'Ancak her yeni şartta yeni bir politika gerekiyor.

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , dış politikada , önceki hükümetler döneminde yapılanları reddetmediklerini belirterek , ' Ancak her yeni şartta yeni bir politika gerekiyor . Uluslararası konjonktür değişirken politikalarda değişiklikler olur ' dedi .
Davutoğlu , TBMM Genel Kurulunda , Dışişleri Bakanlığının teşkilat yapısını yeniden düzenleyen kanun tasarısının 2 . bölümü üzerinde , milletvekillerinin sorularını yanıtladı .
Dış politikada , daha önceki hükümetler döneminde yapılan çok olumlu ve doğru katkıları hiç bir zaman reddetmediğini söyleyen Davutoğlu , ' Reddi miras etmedik . Ancak her yeni şartta yeni bir politika gerektiğini her zaman vurguladık . Uluslararası konjonktür değişirken politikalarda değişiklikler olur . Statiklik bir tür dogmatizmdir ve bizim bundan uzak durmamız gerekir . Her an uluslararası konjonktürü tekrar değerlendirmek durumundayız . Ama geçmişte yapılan hizmetleri de biz her zaman hayırla yadettik ' dedi .
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ' ın İspanya ' da Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Davutoğlu , Esad ' ın açıklamasında , ' Türkiye ' nin uluslararası arabuluculuk rolünün sona erdiğini ' yönünde bir ifadesi bulunmadığını kaydetti .
Esad ' ın açıklama metnini okuyan Ahmet Davutoğlu , ' Türkiye ' nin arabuluculuğu konusunda şüphe beyan edici bir tutum takınmamıştır . Aksine , hemen hemen her oturumda , başka ülkeler devreye girmek istediğinde açık bir şekilde tavrını ortaya koymuştur ' dedi .
Dışişleri Bakanı Davutoğlu , Türkiye ' nin şu anda oynadığı rolün herhangi bir bölgesel güç rolü olmadığını , son derece etkin bir rol olduğunu kaydetti .


06 . 07 . 2010 22 : 42 : 22