Garanti Plaj Futbol Ligi 'Adilcevaz Etabı Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Garanti Plaj Futbol Ligi Adilcevaz Etabı bugün ilçenin Van Gölü sahilinde törenle başladı.

Garanti Plaj Futbol Ligi 'Adilcevaz Etabı Başladı
  Van , Muş ve Bitlis illerinden 8 takımın iştirak edeceğini ve 3 gün sürecek olan etabın açış törenine , Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz , İl Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakcı , İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz , Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk , Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi , Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy , Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban , Plaj Futbolu A Milli Takımı Antrenörü Vedat Uysal , Futbol Federasyonu Bölge Müdürü M . Fatif Tekbudak , komşu il ve ilçelerden gelen sporcu ve seyirciler katıldı .
Plaj Futbolu A Milli Takımı Antrenörü Vedat Uysal , yaptığı konuşmada , Batı bölgesindeki sahil görünümünü aratmayan Van Gölü ve Adilcevaz ilçesinin Garanti Plaj Futbol Ligi ' ne ev sahipliği yapmasının önem arz ettiğini söyledi . Uysal , futbolcuların mücadelelerinde oyuculuklarından ziyade fair play özelliklerini de ortaya koymaları gerektiğini belirterek beğenilen oyuncuların milli takım kadrosuna gireceğini de açıkladı .
Plaj futbolunun ilçeye getirilmesinde yapılan organizede büyük emeği olan Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise konuşmasında , 2 yıldır Doğu Anadolu Bölgesi ' ni temsilen ilçelerinde plaj futbolu etabı düzenlendiğini belirterek " İnşallah sayın vali , kaymakam ve yetkililerin desteği ile Süphan Dağevi ' ni de yaparak Adilcevaz ' ımızı büyük bir turizm şehri durumuna getireceğimize inanıyorum " dedi .
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz de konuşmasında ; " İşte Türkiye , Doğu Anadolu ve işte Adilcevaz budur " şeklinde duygularını dile getirdi .
Açlış kurdelesi Vali Yılmaz , Başkan Göksoy ve Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak tarafından kesilen etabın 1 Ağustos 2010 Pazar günü sona erecek ve birinci olan takım Türkiye finallerine gitmeye hak kazanacağı belirtildi .