Gıda Maddelerinde Zararlı Kimyasalların Tespit Edilmesi

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ülke gündemine oturan gıda maddelerindeki katkı maddesi ve kimyasallar konusunda daha etkin önlemler alınması gerektiğini belirtti

Gıda Maddelerinde Zararlı Kimyasalların Tespit Edilmesi
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ülke gündemine oturan gıda maddelerindeki katkı maddesi ve kimyasallar konusunda daha etkin önlemler alınması gerektiğini belirtti.
Gıda maddelerine bu zararlı kimyasalları koyan markaların açıklanması gerektiğini savunan Mustafa Göktaş, "Devlet adil, tarafsız, eşit, hakkaniyet ölçüsünde tüm hizmetleri tüm vatandaşlarına sunmak zorundadır. Ortadaki olay fevkalade ciddi ve insan yaşamını, doğal yaşamı alt üst eden, sağlıklı yaşamı elimizden alan bir eylemdir. Bu eylemi yapanlar, bu suçu işleyenler, bu hayatımızı karartanlar hakkında çok acil gerekli cezalandırılmaların yapılması için gereken hukuki düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca bu alçaklığı yapanları devlet çok acil bir şekilde kamuoyuna açıklamalıdır. Açıklamalıdır ki, bu millet onlara gereken tavrı alsın. Batacaksa batsın, iflas edecekse etsin, piyasadan bu tür pislikler çekilsin" dedi.
Gıda maddelerine zararlı kimyasalları koyan firmaların da tüm ülkeyi ilgilendiren büyük bir suça karışmış olduğunu ileri süren Göktaş, "Bu adı geçen firmaların açıklanması bir anayasal görevdir. Eğer formalitelerde, prosedür de eksiklikler varsa, çok acil bir düzenleme ile bu işin önünü açsınlar ve bu ahlaksızlara gereken işlem yapılsın. Üç beş lira idari para cezaları ile ikaz ve uyarı ile, ruhsatını iptal ederiz, işyerini kapatırız demeyle bu işi geçiştirmesinler. Hiçbir kurum ve kuruluşun bizim yaşamımızla oynamaya hakkı yok. Olamaz. Bu insan haklarına da, tüketici haklarına da evrensel kabul görmüş tüm haklara da aykırıdır. Devlet Kamunun çıkarını ve vatandaşlarının çıkarını, insanların sağlıklı yaşamını düşünmek zorundadır. Beş on firmanın değil" diye konuştu.