Ülkenin hayrı için bir araya gelemeyenler, 'hayır'da birlik oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan; CHP, MHP ve BDP'nin yanı sıra çetelerin, millete 'bidon kafalı' diyenlerin anayasa değişikliği paketine 'hayır' dediklerini söyledi. Özgürlüklerin ...



Başbakan Tayyip Erdoğan; CHP, MHP ve BDP'nin yanı sıra çetelerin, millete 'bidon kafalı' diyenlerin anayasa değişikliği paketine 'hayır' dediklerini söyledi. Özgürlüklerin genişlemesi ve daha demokratik bir Türkiye isteyenlerin referandumda 'evet' diyeceğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referanduma karşı 'hayır' kampanyası başlatan çevreleri sert bir dille eleştirdi. CHP, MHP ile BDP'nin yanı sıra YARSAV'ın, statükocuların ve çetelerin referandumda 'hayır' dediğini söyleyen Erdoğan, "Ülke hayrına hiçbir konuda bir araya gelemeyenler, bugünlerde 'hayır' oyunda bir araya geldiler." diye konuştu. Demokrasi isteyenlerin ise 'evet' dediğini belirten Başbakan, "Özgürlüklerin, hakların genişlemesini, geliştirilmesini isteyenler 'evet' diyor. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, gelişmiş bir ülke, daha demokratik, özgür, adil olmasını arzulayanlar 'evet' diyor." ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Bingöl ve Malatya'dan başlattığı referandum mitinglerinin ikinci gününde önce Adıyaman'da, sonra da Malatya'da halka seslendi. Adıyaman'da Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in adını taşıyan park alanında düzenlenen mitingde 'evet' çağrısı yapan Erdoğan, sıcak havaya rağmen kalabalık bir kitleye hitap etti. Muhalefet yöneticilerinin kendisine yönelik üslubunu şikayet eden Erdoğan, MHP'yi andığında kalabalıktan 'yuh' sesi gelmesi üzerine, "Demeyin be, demeyin. Zaten sandıkta sizin 'evet'leriniz onları ezecek. Fakat onlar son derece hırçın ve kontrolsüz biçimde AK Parti'ye, AK Parti'ye gönül vermiş insanlara yağdırıyor." dedi. Erdoğan'ın mesajları özetle şöyle:
CHP, MHP'nin kuyruğunda dolaşmaya başladı: MHP Meclis'e girdiği andan itibaren CHP'nin kuyruğuna takılmış. Şimdi görüyoruz ki roller değişti. Artık CHP, MHP'nin kuyruğuna takılmış gidiyor. CHP Genel Başkanı Malatya'da konuştu. Hakaret ediyor. MHP ile aynı üslubu kullanıyor. Bu beyefendiler siyasetin seviyesini aşağılara çekmek için ellerinden geleni yapıyor.
Liderlerine ihanet edenler başka ihanetlerin mağduru oldu: Manşetle gelenler, manşetle giderler. Kendi liderlerine ihanet edenler, başka ihanetlerin mağduru olurlar. Görüyorsunuz, ayakları dolanmaya başladı. Ağızlarından çıkanı saatler geçmeden düzeltiyorlar.
Üniversitelere eğitim özgürlüğünü Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü: CHP diyor ki 'biz başörtüsü sorununu çözeriz'. Dürüst ol be, doğru ol be. Dürüst ol. Parlamento'dan genç kızlarımızın üniversitelere başörtülü olarak gitmelerine, eğitim özgürlüğünün sağlanmasına yönelik 411 oy çıktığı zaman onu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? Onun altında senin de imzan vardı. Şimdi ne diyor 'bütün yoksul vatandaşlara asgari ücret vereceğim'. Doğru ol ya, yalan söyleme. Halkım bunu yutmayacak inşallah.
Milletime bidon kafalı diyenler 'hayır' cephesinde: CHP, MHP, BDP hayır diyor. Milleti çoktan unutmuş bir bir kısım seçkinler hayır diyor. Benim milletime bidon kafalı diyenler, göbeğini kaşıyan adamlar diyenler, milletin yaşam tarzını aşağılayanlar hayır diyor. Peki kim evet diyor? Demokrasi isteyenler, özgürlüklerin genişlemesini isteyenler, Türkiye'nin büyümesini, modern bir ülke ülke olmasını, millet iradesinin artık Türkiye'ye egemen olmasını isteyenler; statükodan, vesayetten yılanlar 'evet' diyor.
Bizim yolumuzu Battal Gazi ve Özal aydınlatıyor
EŞREF AKGÜN MALATYA
Erdoğan, Malatya'daki konuşmasında ise kirli oyunlarla, karanlık senaryolarla yollarının kesilmek istendiğini, ancak yola inançla çıktıklarını vurguladı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Dün buraya gelenler (CHP lideri Kılıçdaroğlu) vardı. Bütün bu yolları görürler, havaalanından inerler, Meclis'e gelirler ne derler biliyor musunuz? 'Ne yaptınız ki?' El insaf. Sadece Malatya değil, 81 vilayet, Türkiye şantiye. Benim halkım bunları biliyor, vatandaşım bunları biliyor. Onun için 12 Eylül, bunların tekrar sandığa gömüleceği gün. Zaten Malatya konuşuyor. Bugün Adıyaman konuştu. Dün Elazığ, Bingöl konuştu. Hepsinde heyecan, coşku, güzellik, aynı. Bizim yolumuzu Malatyalı Seyid Battal Gazi aydınlatıyor. Malatyalı Niyazi Mısri aydınlatıyor. Şeyh Sadrettin Konevi aydınlatıyor. Bizim yolumuza Malatyalı bir büyük insan, demokrasi âşığı Turgut Özal ışık tutuyor."
Ahmet Kaya'nın şarkısıyla 12 Eylül'de 'evet' istedi
Malatyalılardan, hemşerileri merhum sanatçı Ahmet Kaya'nın 1985 yılında çıkardığı ilk albümünden 'Ağlama Bebek' isimli şarkıyla destek isteyen Başbakan, şunları kaydetti: "Malatya'ya gelip, Malatya'da fikri ne olursa olsun büyük sanatçı Ahmet Kaya'yı anmamak, onun şu güzel dizelerine kulak vermemek olur mu? Ünlü sanatçının dediği gibi 'ağlama bebek, ağlama, umut sende yarın sende, yağmur gibi gözlerinden akan yaş niye, bu durgunluk bu suskunluk, sıkıntın niye, çok uzakta öyle bir yer var, o yerlerde mutluluk var, paylaşılmaya hazır bir hayat var. O güzel yer bugün çok yakın, umut çok yakın, gelin bu ülkede bebekler ağlamasın, çocuklar ağlamasın, vesayet bu ülkenin kaderi olmasın. Gelin hep birlikte 'evet', diyelim. Bembeyaz yeni bir sayfa açalım. Biliyorsunuz 'evet' o beyaz sayfanın üzerinde. Mührü ona vuracağız."

Zaman