Lys'de Sivas 1'incisi Olduğunu Tarladan Dönerken Öğrendi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2010 yılı LYS sınavında Suşehri Sivas birincisi ve Türkiye 34'ncüsü Damla Olgun oldu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2010 yılı LYS sınavında Suşehri Sivas birincisi ve Türkiye 34'ncüsü Damla Olgun oldu. Polat Deresi Karacaören köyünde yaşayan Damla Olgun başarısını tarladan dönüşünde öğrendi.
2010 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Suşehri'ne bağlı Polat Deresi Karacaören köyünden Damla Olgun Sivas'ta 1'inci, Türkiye'de 34. olarak ailesinin ve Suşehri'nin gururu oldu.
Aldığı sonuçtan memnun olduğunu, başarısında en başta babası Çoban Yücel Olgun'un, annesinin ve tüm ailesinin katkıları olduğunu, ayrıca Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi hocaları ve Suşehri'nde özel bir dershane hocalarının emeklerinin olduğunu söyleyerek onlara teşekkür etti.
Damla Olgun, başarısının sırlarını şöyle anlattı: "Düzenli çalıştım, aşırıya kaçmadım, idealim edebiyat okumak, edebiyat haricinde başka bir tercihim yok. İsteseydim Türkiye'de ilk 10'a girebilirdim, amacım iyi bir edebiyatçı olmak, okuyacağım okulda da başarılı bir öğrenci olacağım."
KIZINA BİR DEMET ÇİÇEK VERDİ
Olgun, elde ettiği başarıdan dolayı şunları söyledi: "Beni; hocalarım, arkadaşlarım, ailem, köylülerim tebrik ederek sevincimi paylaştı. Ancak amcamla Çakmak Kır yaylasından eve dönerken yolda babam önümüzü çevirdi, elinde bir demet kır çiçeği vardı, bana uzattı, kızım tebrik ederim dedi, bu an benim için unutulmaz bir andır."
Damla Olgun, hayalinin edebiyat okumak veya üniversitede araştırma görevlisi olarak görev yapmak olduğunu söyledi.
(SY-TB-HO-Y)