Diyarbakır'da 32 STK'dan BDP'ye: Sorunun çözümü için inisiyatif al

Diyarbakır'da 32 sivil toplum kuruluşun bir araya gelerek kurduğu 'Kana Dur Girişimi', sorunların çözümü için siyasi parti ziyaretlerini sürdürüyor. B

Diyarbakır'da 32 sivil toplum kuruluşun bir araya gelerek kurduğu 'Kana Dur Girişimi', sorunların çözümü için siyasi parti ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'ni ziyaret eden girişim üyeleri, sorunların çözümü için inisiyatif almanın vakti geldiği mesajını verdi.

Kana Dur girişimin sözcüsü Ahmet Ay, insanların ölmemesini ve anaların ağlamamasını istediklerini belirterek, "Tek derdimiz insanlarımız öldürülmesin, analarımız ağlamasın. 26 yıldır 60 bin anne ağladı, yüz binlerce akrabanın yüreği yandı artık yeter diyoruz." dedi. Bu konuda BDP'den taleplerinin olduğunu anlatan Ay şunları söyledi: "Bundan sonra dökülecek her damla kan sorunu çözümsüzlüğe sevk edecektir. Bu nedenle sorunun şiddetten uzak, barışçıl çözümü için BDP her türlü katkıda bulunmalıdır. BDP sorunun çözümü için ciddi anlamda inisiyatif almalı ve çatışmasızlık ortamının oluşturulmasına katkıda bulunmalıdır. Yoksa hiç birimizin pişmanlığı, üzüntüsü bu sorumluluktan kaynaklı yaralarımızı saramaz."

BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijat Yaruk ise akan kanın durması için herkesten daha istekli olduklarını söyledi. Yaruk, "Öncelikle biz terörist değiliz. Bu kanın durması için bizden daha istekli hiç kimse yoktur. Ölen askerde olsa acımız aynıdır. Hükümet başta olmak üzere herkes samimi olsun. O zaman kanın durması için herkesle işbirliği yapmaya hazırız." diye konuştu.